Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКА СЛУЖБА - ПОТЕНЦИЈАЛИ СЛУЖБЕ И УЗРОЦИ ПОЖАРА

КАЗНЕ ЗА ПАЉЕЊЕ НА ОТВОРЕНОМ

Кристољуб Ковачевић, командант ватрогасно-спасилачког батаљона одељења за ванредне ситуације Шабац и начелник градског штаба за ванредне ситуације упозорава на повећану опасност од пожара на отвореном простору у летњем периоду.
- Највећи проблем у овом периоду представљају нам пожари стрњишта након жетве. Наши пољопривредни произвођачи обично посегну за најјефтинијим решењем тј. паљењем како би уредили своје оранице без употребе шире пољопривредне механизације. Ватрогасно-спасилачка јединица Шабац је интервенисала више пута везано за ту проблематику. Од 1. јануара до 1. јула ове године укупан број интервенција је био 510, од тога 222 на отвореном простору. Од 6. до 20. јула имали смо 76 интервенција, док је 61 била на отвореном простору.
Ковачевић каже да је главни узрок ових пожара људска непажња и немар, о чему сведочи и случај уочи Петровдана.
- Када су паљене лиле имали смо 13 интервенција, а три су могле да прерасту у веће пожаре. Покренути су прекршајни поступци против починилаца који су изазвали тако нешто, чак са најавом шта ће учинити. Они су то урадили и поред упозорења од стране комуналне полиције.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa