Инфо

7. мај 2020.7. мај 2020.
Радимо и чекамо
СУПЕРЛИГАШКИ РУКОМЕТ

Радимо и чекамо

Играчи раде по индивидуални програмима. Више предлога, али све на незваничном нивоу, без званичних информација. Потребно време да се врати такмичарски ритам
У претходном броју смо писали о ставу Металопластике по питању наставка сезоне и могућностима које су пред њима. „Руке су везане“ и за друга два суперлигашка рукометна представника овог подручја. Нема званичног нааговештаја за Супер лигу рукометашица, нити посебног става по питању Супер Б лиге, те њихови играчи настављају индивидуални рад, тренери праве планове, а сви заједно чекају.
Рукометашице МЕДИЦИНАРА биле су на корак од плеј офа, само их је теорија одвајала од места међу четири екипе. Сада је упитно да ли ће доигравања бити, под знаком питања је и наставак, али за Шапчанке нема немира у ситуацији чекања.
-Ми смо амбиције за ову сезону испунили и сада чекамо даљи развој. Девојке раде и бићемо спремни за наставак уколико га буде. Нажа жеља је да у евентуалном наставку сезоне буде пуна безбедност играчица, да се избегну повреде и да не буду превелики трошкови – рекла је Сандра Колаковић, тренер „Медицинара“.
У Богатићу су претходног лета сањали како прослављају пласман МАЧВЕ у елиту негде у овом периоду. Били су близу, на позицији два, уз одлучујући меч на свом паркету против највећег ривала пре паузе, али је ковид променио све. Шта ће бити, не одлучују у Мачви, а први тренер сматра да треба размишљати о физичкој спреми играча и безбедности по питању повреда.
-Ништа не може заменити заједничке тренинге у условима дворане. Уколико буде наставка, надам се да ће бити и довољно времена да се играчи врате у такмичарски ритам, да се неће журити са утакмицама, јер сматрам да би онда ризик био превелики, да би знатно порасла опасност од повреда, а трпео би и квалитет, што није у интересу рукомета. Чули смо више незваничних предлога, званичних нема – сматра тренер Митар Павловић.
Оба колектива тренирају по систему установљеном на почетку ванредних мера, јер нису у могућности да испуне све услове из препорука о тренирању од 28. априла.
-Кондициони тренер Никола Планко је направио план рада у кућним условима, кроз апликације пратимо рад и док не буде дозволе за рад у затвореном простору, остајемо при овом систему – додаје Павловић.
Слично је и у редовима бицшег шампиона Србије.
-Девојке су добиле програм, раде вредно по њему, чак и више и ту сам изузетно задовољна. Темпо и захтеви расту временом и сконцентрисани смо на индивидуално унапређење, а кроз заједничке тренинге јача и тим – појашњава Сандра Колаковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa