7. maj 2020.7. maj 2020.
Radimo i čekamo
SUPERLIGAŠKI RUKOMET

Radimo i čekamo

Igrači rade po individualni programima. Više predloga, ali sve na nezvaničnom nivou, bez zvaničnih informacija. Potrebno vreme da se vrati takmičarski ritam
U prethodnom broju smo pisali o stavu Metaloplastike po pitanju nastavka sezone i mogućnostima koje su pred njima. „Ruke su vezane“ i za druga dva superligaška rukometna predstavnika ovog područja. Nema zvaničnog naagoveštaja za Super ligu rukometašica, niti posebnog stava po pitanju Super B lige, te njihovi igrači nastavljaju individualni rad, treneri prave planove, a svi zajedno čekaju.
Rukometašice MEDICINARA bile su na korak od plej ofa, samo ih je teorija odvajala od mesta među četiri ekipe. Sada je upitno da li će doigravanja biti, pod znakom pitanja je i nastavak, ali za Šapčanke nema nemira u situaciji čekanja.
-Mi smo ambicije za ovu sezonu ispunili i sada čekamo dalji razvoj. Devojke rade i bićemo spremni za nastavak ukoliko ga bude. Naža želja je da u eventualnom nastavku sezone bude puna bezbednost igračica, da se izbegnu povrede i da ne budu preveliki troškovi – rekla je Sandra Kolaković, trener „Medicinara“.
U Bogatiću su prethodnog leta sanjali kako proslavljaju plasman MAČVE u elitu negde u ovom periodu. Bili su blizu, na poziciji dva, uz odlučujući meč na svom parketu protiv najvećeg rivala pre pauze, ali je kovid promenio sve. Šta će biti, ne odlučuju u Mačvi, a prvi trener smatra da treba razmišljati o fizičkoj spremi igrača i bezbednosti po pitanju povreda.
-Ništa ne može zameniti zajedničke treninge u uslovima dvorane. Ukoliko bude nastavka, nadam se da će biti i dovoljno vremena da se igrači vrate u takmičarski ritam, da se neće žuriti sa utakmicama, jer smatram da bi onda rizik bio preveliki, da bi znatno porasla opasnost od povreda, a trpeo bi i kvalitet, što nije u interesu rukometa. Čuli smo više nezvaničnih predloga, zvaničnih nema – smatra trener Mitar Pavlović.
Oba kolektiva treniraju po sistemu ustanovljenom na početku vanrednih mera, jer nisu u mogućnosti da ispune sve uslove iz preporuka o treniranju od 28. aprila.
-Kondicioni trener Nikola Planko je napravio plan rada u kućnim uslovima, kroz aplikacije pratimo rad i dok ne bude dozvole za rad u zatvorenom prostoru, ostajemo pri ovom sistemu – dodaje Pavlović.
Slično je i u redovima bicšeg šampiona Srbije.
-Devojke su dobile program, rade vredno po njemu, čak i više i tu sam izuzetno zadovoljna. Tempo i zahtevi rastu vremenom i skoncentrisani smo na individualno unapređenje, a kroz zajedničke treninge jača i tim – pojašnjava Sandra Kolaković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa