Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Нада у прелазни рок
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Нада у прелазни рок

Неопходна реконструкција тима, пре свега у нападу. Још три рунде за испробавање играча, пре најважнијег дела наредне сезоне
Стабилан суперлигаш је тим који када је на максимуму побеђује одређен број ривала, а уме да оствари победу и када не игра у најбољем издању. Ове сезоне МАЧВА то није, већ пре тим који је и на максимуму само близу позитивног исхода, а опет често изостане. Истовремено, неефикасност мори Шапчане читаву сезону и то доноси тежак осећај када год противник постигне гол, да је вероватно на тај начин победник решен. Против Вождовца је Мачва створила неколико изгледних прилика, али их није реализовала, истовремено, као да мањак самопоуздања оптерећује момке у „црвено-црном“, те губе надмоћ чак и са играчем више. Гол Београђана у финишу претходне недеље само је исход свих поменутих премиса.
Против Лучанаца, Мачву очекује познати ривал, надамо се емотивно истрошен у куп утакмици одиграној у среду у Новом Саду (без обзира на исход који нама није познат у овом тренутку). Младост је пример клуба који је стабилан у елити, чак ближи Европи, него испадању. Више искусних играча: Зечевић на голу (некадашњи играч Мачве, почетком века), Јовановић, Милошевић, Шатара, Радивојевић, Елиомар. Не може се баш ни овај тим похвалити ефикасношћу, те је реално очекивати, у дуелу једне од најнеефикаснијих и најнеефикасније екипе, мало погодака и нове комбинације у тиму оба тренера, када већ нема такмичарског значаја утакмице.
Јасно је одавно да најважнији део наредне сезоне за Мачву је лето, прелазни рок и припреме. Потребна су појачања, јачи тим за конкурентност у сезони где ће испадати четири или шест екипа. Мора овдашњи тим изгледати другачије у следећеој сезони, како би и наступ у елити имао значај и како би се прилика задобијена стицајем околности искористила.

МАЧВА – ВОЖДОВАЦ 0:1 (0:0)
Стадион Мачве. Без публике. Главни судија: Александар Живковић; помоћници: Петровић и Андрејић. СТРЕЛАЦ: Милосављевић (Вождовац) у 85. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Обровац, Милинковић, Ристивојевић, Зукановић (Мачва); Ајдиновић, Живковић (Вождовац). ЦРВЕНИ КАРТОН: Стојчев (Вождовац) у 54. минуту.
МАЧВА: Живковић, Пејовић (Станојевић), Јовановић, Ристивојевић, Тошић (Дукић), Обровац (Михајловић), Милинковић, Мијаиловић, Зукановић, Адамовић, Божић (Кнежевић).
ВОЖДОВАЦ: Илић, Живковић, Пејчиновић, Цветковић, Хајдин, Ајдиновић, Јанковић (Стојисављевић), Стојчев, Милосављевић (Бакић), Ђорђијевски (Цветичанин), Ступаревић (Живојиновић).

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa