Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Вучић: Измишљена епидемија у Шапцу Зеленовић: Тужићу председника СНС
ПОСЛЕ 13 ДАНА ОД ЗАВРШЕТКА ИЗБОРА ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВЕ И СНС ПРОЗВАО НАШ ГРАД

Вучић: Измишљена епидемија у Шапцу Зеленовић: Тужићу председника СНС

Вучић рекао да ”власти у Шапцу нису у стању да признају изборни пораз, па су измислиле ванредну ситуацију и то да немају тестове за коронавирус како би остали још седам до десет дана на власти”. Све што је рекао је неистина и очекујем да ће он да смогне храбрости да се појави на суду и да се неће понети кукавички и позвати на имунитет као председник, одговара Зеленовић
Председник Србије Александар Вучић сетио се 13. дана од одржавања избора избора у Србији да постоји град Шабац.
Покренуо је комплетну војску, што страначку, што ону са друге стране закона за коју се сви праве луди да постоји у Српској напредној странци и у Шапцу, како би покорио једини град у Србији који није под његовом влашћу, али ниједном речју није показао емпатију према тој “победи”. У међувремену га је и Управи суд подсетио да је у Шапцу забележен читав низ неправилности због којих ће избори бити поновљени на нешто мање од трећине бирачких места.
Вучић је, тог 13, дана од када је “победио” и у Шапцу рекао да ”власти у Шапцу нису у стању да признају изборни пораз, па су измислиле ванредну ситуацију и то да немају тестове за коронавирус како би остали још седам до десет дана на власти”.
- Изгубите са 12.000 гласова у малом месту и нисте у стању да признате пораз. Ја честитам оном малом Пауновићу у Параћину који је изгубио и честитао и зато ће он имати политичку будућност - изјавио је Вучић.
Он је додао да “у Шапцу има све три врсте тестова”, а да је “ванредна ситуација измишљена како би Зеленовић остао још седам до десет дана на власти, “мислећи да ће да их спасе неки амбасадор”.
- Нема амбасадора, народ у Шапцу одлучује - рекао је Вучић.
После изјава председника Александра Вучића о наводној непотребно уведеној ванредној ситуацији због избора у Шапцу, где је увредљивим речима говорио о градоначелнику Небојши Зеленовићу најављена је званична тужба пред правосудним органима Србије.
- Очекујем да ће он да смогне храбрости да се појави на суду у том процесу и да се неће понети кукавички и позвати на имунитет као председник. Све што је рекао је неистина. Више пута сам обавестио представнике јавности о томе да се од јуна 2018. године по налогу тужилаштва и одлуци суда са мном као градоначелником бави тајна полиција, Безбедносно- информативна агенција и специјално Одељење за борбу против организованог криминала, воде поступак у коме сам ја праћен и прислушкиван. То је трајало две и по године након чега сам добио писмо Тужилаштва за организовани криминал у коме се наводи да није утврђена било каква незаконитост која се напомиње у тим оптужницама и ја сам практично ослобођен. Оно што је требало да баци сенку на рад мојих сарадника, а поготово мене, отклоњено је тим писмом тужилаштва - навео је Зеленовић на конференцији за новинаре у дворишту Градске куће.
Он је рекао да је више стотина криминалаца учествовало у покушају да се преотме и прекроји права изборна воља грађана Шапца.
- Поносити се таквим резултатом, о томе говори једна наша народна изрека, ко се чиме поноси, а ко се чега стиди - рекао је градоначелник. Осврнуо се и на Вучићеву изјаву да је кризни штаб града Шапца измислио ванредну ситуацију, истакавши да се у ковид амбуланту за десет дана јавило 1.116 лица, да је 289 тестирано, 150 позитивно. Зеленовић је рекао да је било више тестова, да би сви тестирани били позитивни. Он је, том приликом подсетио да је ванредна ситуација уведена у складу са препорукама и упутством Завода за јавно здравље, нагласио је Зеленовић.
У допису Завода за јавно здравље стоји да ако се не поштују препоруке кризног штаба треба забранити окупљања у затвореном и на отвореном, што је и урађено, образложио је.
-Не можете да уђете у рестрикције ако не уведете ванредну ситуацију, а сада нам председник поручује да смо фингирали ванредну ситуацију. О чему се овде ради? Док Вучић каже да нема разлога за бригу, ми кажемо да има. Када он каже да му није стало до здравља грађана Шапца, нама је стало и борићемо се за то. Изјаве председника опасне су по здравље Шапчана и свих људи у Србији и безбедност и бригу за њихово здравље, а то је оно о чему ми водимо рачуна - нагласио је Зеленовић.

Хронологија најтежег викенда у Шапцу
- У ковид амбуланти 24. јуна прегледано је 77 пацијената, а само три теста је било на располагању, 25. јуна 94 прегледа и 13 писиар тестова, 26. јуна 95 прегледа- 16 тестова, 27. јуна 71 преглед- седам тестова, 28. јуна- 66 прегледа, 11 тестова, 29. јуна 116 прегледа- 15 тестова. Од тог тренутка директорка Дома здравља и ја крећемо у кампању тражења тестова. Следећег дана објављујем на телевизији да немамо тестова и наредног дана имамо 131 преглед и и даље 17 тестова. У ковид амбуланти имамо 136 прегледа 1. јула, и даље 17 тестова. Данас сам поново тражио да се дају тестови и рекао да нам треба минимум 200 дневно. Писао сам амбасадорима ЕУ и сваком ко може да помогне. Тог тренутка почињу да стижу тестови у ковид амбуланту- 2. јула 30 тестова и 162 прегледа (урађено 70 писиар тестова), па 50, па 80. Јуче је рађено 168 прегледа, сабрани су сви тестови и 120 лица је тестирано, а били би сви тестирани да је било довољно тестова. Када Вучић каже да смо измислили ванредну ситуацију, он каже да нема потребе предузимати било какве мере које ће штити грађане Шапца и да не треба штити јавно здравље грађана- подвукао је Зеленовић.
Н. К.

Најновији број

14. октобар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa