Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
и. ристивојевић

и. ристивојевић

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

УЗДАХ БРИГЕ

Спартак открио све слабости Мачве. Пауза прилика за консолидацију, новајлије зависе од тржишта и могућности. Бод од сигурног места
Суботичани су оживели тешке истине којих су сви били свесни, али су се некако надали да би могле остати скривене. Ипак, реалност је сада таква, нема снаге МАЧВА да се носи са тимовима из горње половине табеле, проблем ефикасности наставља да мори све у клубу, а 0:4 је доминација какву није исказала ни Звезда у Поцерској. „У овом тренутку ми и Спартак не играмо исти спорт. Они су много бољи од нас“, рекао је искрено Драган Аничић после меча.
Ортиз и Шушњар су погађали за Мачву у финишу. Јесу голови поништени због офсајда, али бар у првом случају нико на терену није знао да је офсајд, те остаје нада да ће то мало поправити ефикасност, већ дуго болну тачку Мачве. Тешко створене прилике се не реализују, а потом ако одбрана попусти, пораз је неминован. Остаје и квантитет проблем који ће се, вероватно, све више осећати како шампионат буде одмицао.
-У паузи морамо да покушамо да се консолидујемо, покушамо да се појачамо играчима који би заиста били појачања. Не желимо да доводимо само да би доводили, до сада су нам одлазили играчи само, надам се да ћемо моћи и да освежимо тим новајлијама – истиче стратег Шапчана.
Шапчани су припреме почели седам дана касније у односу на већину екипа, ситуација је таква да значајних долазака није могло бити и тренутна позиција је реалан одраз. Нису неискоришћене прилике биле „скупе“ против Спартака или у Нишу, већ у Горњем Милановцу и против Новог Пазара. С којим бодом више и Мачва би била више. Бројке кажу да је шабачки клуб још у игри, али и пуна 32 кола су преостала, ипак, следи тежак септембар. Прво ће „црвено-црни“ у Нови Сад, Пролетеру, а потом следе утакмице са екипом ТСЦ у Шапцу и гостовање на Бановом Брду. Време баш и не ради за Мачву, али га бар још има.
Досадашњи ток је показао да има више екипа које нису спремно дочекале такмичење. Чини се да недовољно квалитетне екипе имају: Златибор, Рад, Нови Пазар, непријатно изненађење је Напредак, али потребно је да у мају буде шест лошијих од Мачве. На врху све указује да се шампион неће мењати.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa