Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Борићемо се до Стразбура
КОНФЕРЕНЦИЈА ЛИСТЕ “ШАБАЦ ЈЕ НАШ”

Борићемо се до Стразбура

“Ако су све институције у овој држави заробљене исцрпећемо процедуре пред њима и наставити у Стразбуру. Сва власт и право лежи на грађанима који то своје право и власт исказују кроз слободне изборе” рекао је носилац листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић
Носилац листе “Шабац је наш” и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић одржао је у петак конференцију за медије на којој је позвао све људе који “имају потребу и жељу да бране нормалан живот и који желе да спрече криминалце да освоје град”, а који гласају на бирачким местима на којима се понављају избори 3. октобра да изађу на изборе. Истакао је да настављају борбу и да се неће предати.
-Верујем у снагу слободних грађана. Борићемо се до Стразбура. Ако су све институције у овој држави заробљене исцрпећемо процедуре пред њима и наставити у Стразбуру. Неће нам бити први пут. Позивам све Шапчане који су на претходним изборима гласали за друге листе које су у међувремену одустале од ове борбе или нису изашли на изборе, да 3. октобра изађу и гласају за нашу листу и оне листе које истрајавају у борби да Шабац не падне у руке организованог криминала, рекао је Небојша Зеленовић.
Такође је говорио и о кривичним пријавама које су подношене током овог изборног процеса. Зеленовић је још једном подсетио да је због нерегуларности на гласању поднето више десетина кривичних пријава, али да одговора од тужилаштва још нема.

Град функционише нормално
Градоначелник је навео да Градска управа и јавна предузећа раде несметано, упркос томе што избори још нису завршени.
-На рачуну Града има близу 200 милиона динара. Новац се троши према одлукама које је донела Скупштина Града Шапца. Зна се како се троши сваки динар. Иако су невероватне околности и прилив у буџету ће бити мањи због епидемије короне, буџет Града Шапца није угрожен. Тешко ми је када пролазим кроз град и видим људе са дебелим досијеима по кафићима како једва чекају да се докопају плена. Ми борбу настављамо и нећемо се предати. Град функционише. Свима се плаћа све на време. Овим градом се одговорно и савесно управља, рекао је Небојша Зеленовић.


-Ми смо поднели кривичне пријаве против 55 лица за крађу која се десила на изборима 21. јуна. Ништа се до сада није
десило, осим информације да се сада тиме бави Тужилаштво за организовани криминал у Београду. Сва власт и право лежи на грађанима који то своје право и власт исказују кроз слободне изборе. Оног тренутка када им то неко одузме, тај је извршио атак на уставни поредак. То је најозбиљније кривично дело, којим се урушава уставно уређење једне државе. Поднели смо кривичне пријаве против организоване криминалне групе на чијем челу је Милан Остојић Сандокан и у којој се налазе сви високи функционери Српске напредне странке у Шапцу, као и против начелника Полицијске управе и начелника Мачванског управног округа и свих других страначких функционера и криминалаца који чине Сандоканову групу. Очекујемо да ће неки орган нешто да уради по том питању, рекао је Зеленовић.
Као доказ да институције не служе томе да заштите изборну вољу грађана и да одбране Закон навео је поступање у Вишем тужилаштву, коме је поднет приговор против Светлане Недељковић, општинског јавног тужиоца у Шапцу и Александра Протића, заменика општинског јавног тужиоца у Шапцу.
-Упућен је приговор на њихов рад, због тога што је извршено одбацивање кривичне пријаве против Бојане Чуровић, члана Градске изборне комисије испред СНС, која је покушала да накнадно убаци недостајући документ у документацију приликом предаје листе СНС и у томе је ухваћена. Кривично дело је признала више пута. Без знања подносиоца приговора, Валентине Ловрин Јевтић, 1. јуна је ОЈТ одбацило кривичну пријаву, без извођења и једног доказа. Тек када је истекао рок за подношење приговора подносила је о томе обавештен. Очекујем да ће Више тужилаштво да поступи по овом случају. Ми смо свакој институцији и овог града и државе дали прилику да ради свој посао, рекао је Зеленовић.
На питање новинара да прокоментарише договоре Европске зелене партије са СНС Зеленовић је рекао да је једном броју људи због тога лакнуло.
-Тешко је објаснити како је неко, ко је учествовао у подношењу кривичне пријаве за крађу на изборима 21. јуна, у току избора, који нису завршени одлучио да промени страну. Мислим да је објашњење треба да се тражи на оној страни која је страну променила и једва чекам да га чујем, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је још једном поновио да не може да разуме да неко у сред изборног процеса мења страну. Истакао је да је листа “Шабац је наш” сваки глас на изборима добила искрено, поштено и на своју политику.
M.M.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa