Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Млади у фокусу
ПУ „Локал прес“ прославило 25 година рада

Млади у фокусу

Свечана скупштина ПУ „Локал прес“ уприличена је 1. октобра. Свечаном делу скупштине, поред присутних представника медија чланица и гостију, придружили су се путем платформе зоом и гости из земље и иностранства
Поводом 25 година рада Пословног удружења Асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“ у периоду од 30. септембра до 2. октобра у Хотелу „Соларис Ресорт“ у Врњачкој Бањи организована свечана скупштина удружења.
Одлуком Управног обора поводом 25. годишњице удружења Николи Петровићу из Краљева, једном од младих полазника Локал пресових радионица, уручена је награда „Павле Ћировић“. Ова награда установљена је пре 15 година у знак сећања на некадашњег директора крагујевачког недељника “Светлост” и идејног творца и оснивача асоцијације „Локал прес“.

Скупштина удружења отворена је округлим столом о одрживост локалних медија у условима пандемије Ковид 19. Током дебате, одржане 30. септембра, у којој су учествовали представници локалних медија, чланица ПУ „Локал прес“, указано је на неколико проблема који су с појавили у процесу пројектног суфинансирања на локалу у условима пандемије.

Присутни су се сагласили да удружење и даље треба активно да ради на унапређењу процеса пројектног суфинансирања заједно са осталим члановима медијске коалиције. Поред тога, због све чешћих проблема са ауторским правима на фотографије, предложено је да ПУ „Локал прес“ формира заједничку базу фотографија које ће моћи да користе чланице удружења.



Свечана скупштина ПУ „Локал прес“ уприличена је 1. октобра. Свечаном делу скупштине, поред присутних представника медија чланица и гостију, придружили су се путем платформе зоом и гости из земље и иностранства – Гордана Јанковиће, мисија ОСЦЕ, Гордана Свирац, самостални медијски консултант из Торонта, Милица Пешић, извршна директорка МДИ, Борка Рудић, генерална секретарка удружења БХ новинари, Клаус Даман, представник ДW Акедемие.
Наталија Братуљевић је као представница организације Фрее пресс унлимитед говорила о заједничком пројекту ове организације и „Локал преса“ – Локал прес лаб, усмереном на развој локалних медија.
На Локал прес базару чланство и гости могли су да се упознају са активностима удружења везаним за развој локланих медија и медијске писмености на локалу, те правну помоћ за локалне медије. У оквиру базара представљени су пројекти „ЛП Лаб“, „Yоунг Медиа“, „Млади“, „ЗА садржаје за младе“, те „Квалитетно информисње на локалу и одрживи локални медији“.

Последњи дан обележавања годишњице удружења био је резервисан за представљање заговарачке иницијативе „ЗА садржаје за младе“ који спроводи ПУ „Локал прес“. Округлом столу чија је централна тема била подршка медијским садржајима за младе у локалним среднима придружили су се и представници градова и општина, као и канцеларија за младе из Краљева, Чачака, Сремске Митровице, Врњачке Бање и Рашке.
Због пандемије Ковид 19 скуп је организован у складу са здравственим прописима Републике Србије.
Организација и одржавање Скупштине финансијски је подржана од стране НЕД (National Endowment for Democracy).
Извор: https://localpress.org.rs/

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa