Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Рад и таленат злата вреде
Ново признање за Душана Бегуша

Рад и таленат злата вреде

Настављен успешан низ младог Бегуша. Наука као позив, такмичења као изазови. Поносан на родни Шабац. Подршка Града младим, талентованим људима спремним да мењају и освајају свет
Врхови се досежу на различите начине, а Душан Бегуш је навикао да се на врхове пење својим знањем, талентом, вредним радом. У физици и математици, већ по навици, досеже највише пласмане, те је сваки нови успех само још један у низу. Од протеклог викенда Душан Бегуш је првак нашег полуострва.
Млади Шапчанин, ученик треће године Математичке гимназије, освојио је прво место на Балканској физичкој олимпијади организованој у Румунији (Крајова).

-Утисци које носим су веома лепи, јер сам имао прилику да видимо људе из других земаља. Због тренутне ситуације све се одвијало путем зума, али свакако занимљиво међународно искуство. Задаци су били инспиративни, а о тежини је тешко говорити, јер све зависи од учесника до учесника. Драго ми је што сам освојио злато, и то је лепа награда за мој резиме. Сматрам да је рад пресудан и увек даје резултате - каже млади Бегуш и додаје да је поносан на свој родни град, те радо истиче да је Шапчанин.
-Увек када сам у прилици кажем да сам из Шапца. Не могу да замислим да кажем да сам из Београда, или неког другог места.

На Другој Балканској физичкој олимпијади учествовало је 47 ученика из 12 земаља. Ученици из Србије су остварили запажен успех освојивши једну златну и једну сребрну медаљу, као и једну похвалу, а наш суграђанин проглашен је за апсолутног победника Олимпијаде.

-Ово је сјајан успех једног младог човека, Шапчанина, који види занимљивост у бављењу науком. Душан је љубав према науци наследио од родитеља, а потом развијао у школи Фотон. Сигуран сам да ће и у будућности постизати озбиљне научне резултате и да ће Шабац одабрати као место за живот. Град ће у наредном периоду још интензивније подстицати наше младе суграђане да напредују и постижу успехе - истакао је градоначелник др Александар Пајић током свечаног пријема у Градској кући у част младог Бегуша.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa