Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Нови директори јавних предузећа и установа
ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Нови директори јавних предузећа и установа

Нови в.д. директор ЈКП “Водовод” биће Јован Вранеш. В.д. Директора ЈКП “Стари град” у наредном периоду биће Никола Беговић. ЈКП “Паркинг” такође је добио новог в.д. директора, Драгана Ристића. Нова в.д. директорка ЈП “Инфраструктура” биће Милица Павловић. Данијела Селенић именована је за в.д директора Центра за социјални рад, а Светлана Станковић за в.д. директора Културног центра. На место в.д. директора Туристичке организације Града Шапца именована је Нађа Глигорић. “Изабрани вршиоци дужности директора су млади, образовани људи, спремни да одговоре на изазове који их у будућности чекају” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
На другој седници Скупштшине града Шапца, одржаној у понедељак, изабрано је неколико вршилаца дужности директора јавних предузећа и установа, као и чланови комисија неопходних за рад Скупштине. Одборници који су на прошлој седници изабрани на одређене функције замењени су другим. Изабран је и заменик градског правобраниоца.
Ни на овој седници нису присустовали одборници листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш” и “Прилика”. Они су још једном поновили да градску Скупштину не сматрају легитимном, као ни одлуке донете на њој.
Уместо Даниеле Ловрин Гавриловић, која је поднела оставку, нови в.д. директор ЈКП “Водовод” биће Јован Вранеш. Приликом представљања Вранеш је навео да је био запослен у фирмама “Сет” и “Машинокоп” које су блиско сарађивале са “Водоводом”. Радећи у овим фирмама, од почетка до краја је био упућен у изградњу постројења за прераду отпадних вода, а учествовао је и у ширењу водоводних и канализационих мрежа и изградњи црпних станица. Вранеш је на ову позицију постављен као нестраначка личност.
јован вранеш


-Драго ми је што ми је нова градска власт указала поверење да водим једно овако битно предузеће за функционисање града. Лепо је што су препознали да млади и стручни људи треба да воде таква предузећа. Надам се да ћемо у сарадњи са градском власти, енергијом и младошћу коју ћемо унети, уз сарадњу са искуснијим колегама, допринети ширењу и подизању квалитета јавних услуга које предузећа пружају, изјавио је Јован Вранеш новинарима по завршетку седнице.
В.д. директора ЈКП “Стари град” у наредном периоду биће Никола Беговић, мастер инжењер информатике и рачунарства, док је досадашњи Мирослав Премовић разрешен, јер је у в.д. статусу био дуже од годину дана. Беговић је до сада радио у Техничкој школи као професор.


директори су млади, образовани људи, спремни да одговоре на изазове који их у будућности чекају


-Указана ми је велика част и привилегија да водим једно овако озбиљно и велико градско предузеће. Мој тим и ја већ имамо неке планове и идеје које настојимо да реализујемо у најкраћем могућем периоду. Желимо да подигнемо инфраструктуру и предузеће на виши ниво, да зграду преуредимо у складу са историјом овог предузећа. Циљ нам је да наши грађани и на градском и на сеоском подручју буду задовољни и да услуге које плаћају буду реализоване. Наша врата ће бити отворена за сваку примедбу и сугестију. Планирамо да покренемо један сајт и страницу на друштвеним мрежама где би грађани могли да пошаљу критике, предлоге... Они су ти који најбоље виде шта је проблем у нашим селима и граду. Верујем да ћу на њихова питања моћи лично да одговорим и да са својим сарадницима покушам у
најкраћем року да решим њихове проблеме, рекао је Никола Беговић.
никола беговић


ЈКП “Паркинг” такође је добио новог в.д. дирекотра, Драгана Ристића, а Бојан Калановић је разрешен. Ристић има мастер на Факултету организационих наука, а радио је у Библиотеци.

Нова в.д. директорка ЈП “Инфраструктура” биће правница Милица Павловић. Са овог места је разрешен Владимир Радосављевић, коме је в.д. статус истекао у септембру. Павловићева је радила у Центру за социјални рад и у Управи за аграрна плаћање.

Хитност због функционисања Штаба
Председник Скуптшине града Немања Пајић истакао је да је било неопходно заказати хитну седницу због тога што су поједини директори јавних предузећа поднели оставке, а како су они и чланови Штаба за ванредне ситуације, морали су да буду изабрани нови да би и Штаб и јавна предузећа функционисала у пуном капацитету.
-На овој седници је и Скупштина завршила своје конституисање именовањем четири обавезне комисије које морају да буду у оквиру Скупштине Града. Наредну седницу ћемо имати врло брзо. Очекује нас буџет, ребаланс буџета и многе ствари које треба да се десе у граду. Надам се да ћемо на некој од наредних седница бити у пуном капацитету и да ће ту бити и представници опозиције. Скупштина Града Шапца је најбоље место где могу да се изложе аргументи и овде се увек отоворено разговарало о свим питањима, рекао је Немања Пајић.



Данијела Селенић именована је за в.д директора Центра за социјални рад, уместо Јелене Милошевић која сада обавља функцију члана Градског већа задуженог за социјална питања, рад и запошљавање. Селенићева у овој установи ради
већ 18 година, највише на пословима бриге о деци и омладини. По занимању је дипломирани правник.
данијела селенић


Учитељица Светлана Станковић постављена је за в.д. директора Културног центра. Радила је у ОШ “Стојан Новаковић” и била в.д. директора ОШ “Јеврем Обреновић”. Досадашња директорка Културног центра Соња Петровић Јагић разрешена је дужности на сопствени захтев.
светлана станковић


На место в.д. директора Туристичке организације Града Шапца именована је Нађа Глигорић дипломирани социолог. Раније је радила у Градској управи, у Одељењу за општу управу, а потом у Центру за стручно усавршавање. Приликом представљања навела је којим туристичким потенцијалима овог краја ће посветити посебну пажњу, као и да ће се потрудити да оправда досадашње резултате рада ТОШ-а и учини их још бољим. Досадашњи директор Срђана Митрашиновића поднео је оставку на функцију.
нађа глигорић


За заменика градског правобраниоца именована је правница Наташа Лукић Пурић.
наташа лукић пурић


-Изабрани вршиоци дужности директора су млади, образовани људи, спремни да одговоре на изазове који их у будућности чекају. Сигуран сам да они имају праву визију развоја нашег града и што бољих услуга које јавна предузећа треба да пружају нашим суграђанима. Ни на овој седници није присуствовала опозиција и ја сам сигуран је њима јесте место у парламенту, јер само разговором и аргументима можемо да направимо бољитак за наше су
грађане. Позивам одборнике који су, очигледно, заведени једном погрешном политиком, да размишљају својом главом и да нам се убудуће придруже на седницама Скупштине Града, јер то је могућност да најбоља решења и најбоље пројекте изгласамо и направимо најбоље резултате за наше суграђане, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Друго заседање Скупштине прошло је практично без расправе.

Неопозива оставка
“Крајем прошле недеље противзаконито, Српска напредне странке, одржала је конститутивну седницу Скупштине Града и заједно са својим коалиционим партнерима, незаконито, изабрала органе управљања.
С обзиром да не желим да сарађујем са људима које је организовани криминал довео на власт подносим неопозиву оставку.
Користим ову прилику да вас обавестим да је предузеће у претходном периоду инвестирало у објекте водоснабдевања и одвођења отпадних вода око 2 милиона евра. Покренули смо реализацију веома значајних пројеката, као што су изградња канализације у насељу Триангла, у селу Штитар, Прњавор, Јевремовац, Змињак и Скрађани, Мачвански Причиновић и Табановић, мачвански Прњавор и Дреновац. Између осталог, планирали смо и да реконструишемо око 20 километара водоводне мреже у граду и за то смо припремили техничку документацију.
Посебно напомињем да смо уз све наведене инвестиционе активности, одговорном економском политиком, обезбедили дневну ликвидност предузећа. На данашњи дан на рачуну предузећа има око 100 милиона динара.
Захтевам да ме под хитно разрешите дужности.” – стоји у остави коју је поднела Даниела Ловрин Гавриловић, 28. октобра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa