Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Поклон владе Швајцарске
НОВИ РЕНДГЕН АПАРАТ ЗА ЉУБОВИЈУ

Поклон владе Швајцарске

Стављањем у функцију савременог дигиталног рендген апарата остварује се у пуној мери брига о здрављу људи овог краја,па ће ускоро и први пацијенти бити прегледани. Постојећи рендген апарат, који је био у функцији преко педесет година замењен је савременим уређајем који ће омогућити брзу и по здравље безбедну
дијагностику, што је посебно важно због епидемије Ковид-19
У склопу редовних активности обиласка градова и општина у Мачванском управном округу, начелник Владан Красавац је у среду 28. октобра уприличио посету општини Љубовија. Радном састанку, који је одржан у кабинету председника општине Милана Јовановића, присуствовали су сарадници председника општине, в.д. директор Филијале Републичког фонда здравственог осигурања Шабац Јелена Павловић, Александер Грунауер, вођа пројекта „Реформа пореза на имовину“ и представници „Хелветас“, швајцарске развојне организације која је организовала конкурс на којој је општина Љубовија освојила четврту награду и финансијска средства за набавку новог рендген апарата. Разговарало се о актуелној епидемиолошкој ситуацији и редовним активностима које се спроводе на нивоу локалне самоуправе.
Повод окупљања је набавка и пуштање у рад дигиталног рендген апарата за потребе Дома здравља Љубовија,са стационаром. Влада Швајцарске је у сарадњи са Владом Републике Србије спровела Програм “Реформа пореза на имовину”. У Програму су учествовале 44 локалне самоуправе из Републике Србије, а општина Љубовија једна је од првих пет општина које су биле најбоље у проширењу обухвата пореза на имовину. Као поклон Владе Швајцарске општина Љубовија је добила финансијска средства у износу од 100.000 швајцарских франака.


“Општина Љубовија је прва општина у Србији која је у потпуности реализовала овај пројекат, а добијена средства смо могли да употребимо и за неку другу намену. Уз помоћ грађана препознали смо да је набавка рендген апарата најважнија за нашу општину“, рекао је између осталог председник Општине Љубовија Милан Јовановић.
Све присутне на догађају поздравио је и Александер Грунауер, вођа Пројекта „Реформа пореза на имовину“, који је нагласио важност учешћа и консултовања грађана о инвестицијама које су од значаја за њихов бољи живот.

Стављањем у функцију савременог дигиталног рендген апарата остварује се у пуној мери брига о здрављу људи овог краја,па ће ускоро и први пацијенти бити прегледани. Постојећи рендген апарат, који је био у функцији преко педесет година замењен је савременим уређајем који ће омогућити брзу и по здравље безбедну дијагностику, што је посебно важно због епидемије Ковид-19.

Бранка Радовановић, директор Дома здравља Љубовија изражавајући своје задовољство набавком рендген апарата истиче да ће се уз помоћ савременог апарата много лакше и брже постављати дијагноза, што је за све пацијенте и најважније. Корист ће имати житељи не само Љубовије већ и суседних општина, јер ће се у великој мери побољшати квалитет здравствених услуга које Дом здравља пружа својим корисницима,посебно у условима епидемије COVID-19, рекла је између осталог директор Дома здравља Бранка Радовановић.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, поздрављајући присутне изразио је задовољство што је један овако савремен уређај обезбеђен за све грађане Љубовије и околних општина. Захвалио се Влади Републике Швајцарске и општини Љубовија која је препознала потребу својих грађана за новим рендген апаратом и финансијска средства усмерила у његову набавку.


-“Велики допринос дали су сами грађани општине Љубовија, који су одговорним односом према држави Србији и општини испунили своју обавезу у погледу плаћања пореза и фактички својим средствима учествовали у куповини рендгена. Очекујем да се са оваквим активностима настави и у наредном периоду,како би се побољшали услови живота и у малим општинама као што је Љубовија”, рекао је приликом свог обраћања начелник Управног округа Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. новембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa