Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Састанак начелника МУО и градоначелника Шапца:

Повезивање републичких и градских органа власти

Сведоци смо да у МУО долазе велике инвестиције и да се покрећу значајна дешавања. У том смислу однос Мачванског управног округа као представника републичких органа и Града морају бити на највишем нивоу, састанак представља само први корак у том правцу
Повезивање Мачванског управног округа са јединицама градске власти и заједничко деловање у циљу реализације значајних пројеката који очекују Шабац, били су тема састанка начелника Мачванског округа Владана Красавца са градоначелником Шапца Александром Пајићем, одржаног прошлог петка у канцеларијама Округа .
Обраћајући се новинарима начелник МУО је истакао да се нада да је ово само први корак будуће успешне сарадње за добробит свих грђана Округа.

Циљ нам је да повежемо читав мач Округ око добробити за све грађане који ту живе, али и свих провредних субјеката који желе у наредном периоду да уложе свој новац у град


-Позитивна политичка клима која се десила у задњем изборном циклсу довела је да Шабац после дугог низа година има на челу исту политичку опцију са државом. Сматрам да је овај град, као центар МУО, али и како носилац политичке и привредне снаге, заслужио градску власт компатибилну са републичким врхом, а данашњи сасатанак је прилика да се однос између округа и града стави на право место- изјавио је Красавац и додао:
-Сведоци смо да у МУО долазе велике инвестиције и да се покрећу значајна дешавања. У том смислу однос Мачванског управног округа као представника републичких органа и Града морају бити на највишем нивоу, а данашњи састанак представља само први корак у том правцу.
Да Шабац очекују велики пројекти који ће се одразити на повезаност и квалитет живота целог Округа, потврдио је и градоначелник Шапца, Александар Пајић.
-Велики су пројекти који очекују како Мачвански округ, тако и град Шабац са начелником Управног округа разговарам у том првацу који су то приоритети који треба у МУО да буду наша смерница за даљи рад. Сигуран сам да Град има озбиљне пројекте и озбиљне намере да у наредном периоду оствари много тога што смо обећали грађанима Шапца, али и грађанима читавог Мачванског округа. Највећи пројекти за град, мост преко Саве и ауто пут од Руме према Шапцу и брза саобраћајница према Лозници, ће довести до још веће сарадње читавог Мачванског округа у наредном периоду и инвестиције које ће долазити у сам град Шабац су нешто што ће унапредити сам Град и управо у том смеру и разговарамо са начелником. Циљ нам је да повежемо читав Округ око добробити за све грађане који ту живе, али и свих привредних субјеката који желе у наредном периоду да уложе свој новац у град Шабац- истакао је градоначелник Шапца Александар Пајић.
Састанку у Мачванском управном округу је присуствовао и заменик градоначелника Блажа Кнежевић.
Т. Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa