Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Безбедан повратак у клупе
НАСТАВАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ПО КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ, ПОД МАСКАМА

Безбедан повратак у клупе

У Коцељеви и Драгињу ученици нижих разреда похађаће наставу сваког дана у две групе. Међутим, основци виших разреда у матичној школи у Коцељеви часовима ће непосредно присуствовати сваког другог дана, а када нису у школским клупама биће испред својих рачунара, телефона или таблета, пратећи наставу на даљину. У свим осталим издвојеним одељењима сви ђаци ће свакодневно ићи у школу
Преко 800 коцељевачких основаца вратило се у понедељак након распуста у школске клупе. Настава је, баш као и у септембру месецу, организована у групама, по комбинованом моделу и одржава се под маскама, уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера заштите.
У Коцељеви и Драгињу ученици нижих разреда похађаће наставу сваког дана у две групе. Међутим, основци виших разреда у матичној школи у Коцељеви часовима ће непосредно присуствовати сваког другог дана, а када нису у школским клупама биће испред својих рачунара, телефона или таблета, пратећи наставу на даљину. У свим осталим издвојеним одељењима сви ђаци ће свакодневно ићи у школу.

Према речима директорке ОШ “Мића Станојловић”, највећи број ђака, као и у првом полугодишту, одлучио се за комбиновани начин похађања наставе, док ће мање од пет одсто основаца то чинити искључиво на даљину.

Сви објекти на подручју општине су припремљени за наставак школске године.

–Током претходне седмице набављене су довољне количине средстава за одржавање хигијене и дезинфекције школских објеката, али и средства за дезинфекцију руку и одређен број маски које су достављене свим школама, односно издвојеним одељењима. Све школе су на крају првог полугодишта у потупности дезинфиковане, али је то учињено поново пред почетак другог- изјавила је Соња Поповић и додала да су школски објекти због ниских температура почели да се греју још током прошлог викенда како би ђаци наставу похађали у топлим учионицама.

Ученици нису задовољни због обавезне употребе заштитних маски у школама. Ипак, јасно им је да је то једини начин да заштите себе и друге као и да спрече поновни повратак на он лајн наставу, јер, како кажу, ништа не може да замени директна предавања нити дружења и одморе са другарима.”
У првом делу школске године коцељевачка основна школа успела је да се одупре коронавирусу. Тек неколицина основаца и запослених била је заражена.

–Одговорним поступањем запослених, али и ученика и родитеља током првог полугодишта, успели смо да сачувамо здравље и да имамо само пар случајева Корона вируса. Наставићемо са тако одговорним понашањем и верујемо да ћемо и у будућем времену бити здрави и безбедни у школи- оценила је Поповић.

Ученици нису задовољни због обавезне употребе заштитних маски у школама. Ипак, јасно им је да је то једини начин да заштите себе и друге као и да спрече поновни повратак на он лајн наставу


Поједини наставници се тренутно налазе у изолацији па ће их у настави мењати колеге које немају часове као и стручни сарадници, јер тешко је очекивати да се за кратко време нађе стручна замена.

–У контакту са колегама који су у изолацији договорено је да ће они од куће ученицима прослеђивати материјале, односно држати наставу на даљину, како се не би губио континуитет и квалитет наставе, што је врло одговорно и професионално, савесно и вредно похвале- истакла је директорка ове школе још једном додајући да је све било спремно за безбедан повратак ђака у школске клупе и за наставак квалитетног образовно-васпитног рада, што је и приоритет школе.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa