Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
ОДРЖАНА ПРВА ОВОГОДИШЊА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Упркос изазовима задовољни контитуетом у раду

У односу на претходне године ове смо кренули раније са радом како бисмо испоштовали све предвиђене и прописане рокове. И како бисмо имали некакву предност и време да размотримо све због обимности материјала, али и да уочимо евентуалне недостатке како бисмо могли да их исправимо или благовремено укажемо на њих
Прва овогодишња седница Општинског већа одржана је прошлог петка а чланови су разматрали свој рад у претходној години као и програм за текућу. У наредном периоду дискутоваће и одлучивати о питањима која су садржана у усвојеном Програму и плану рада, али и о оним темама које буду наметале потребе и сам друштвено-економски и политички живот у општини. Ради ефикаснијег остваривања задатака и извршавања послова из надлежности свог рада, овим програмом су утврђена питања по којима ће радити, рокови за њихово разматрање на седницама као и обрађивачи и предлагачи материјала по планираним питањима.

–У односу на претходне године ове смо кренули раније са радом како бисмо испоштовали све предвиђене и прописане рокове. И како бисмо имали некакву предност и време да размотримо све због обимности материјала, али и да уочимо евентуалне недостатке како бисмо могли да их исправимо или благовремено укажемо на њих. Овај програм је оквир и подложан је променама. Ипак, верујем да ћемо имати пун капацитет рада у овој години- изјавио је председник Општинског веће Душан Илинчић.

У претходној години одржано је осам самосталних седница у редовном и седам у хитном поступку, али и осам заједничких са другим органима. Имајући у виду све околности у 2020. години, председник већа задовољан је ефикасношћу рада и одржаним континуитетом у заседању.

–Иако је била корона и отежани услови за рад, успели смо све да урадимо. Од половине марта били смо ускраћени и онемогућени за један нормалан рад и функционисање. Међутим, то нас није спречило да обрадимо доста тога, да разматрамо 57 питања, али и 27 које су у извештајном периоду наметале потребе. То је укупно 86 питања и то на самосталним седницама у редовном поступку 64, по хитном поступку осам и на заједничким седницама са другим органима 14, што ипак говори о раду. Успели смо да поред свих потешкоћа одржимо континуитет на завидном нивоу- оценио је Илинчић.

На његов предлог, а уз консултацију са директором ЈКП “Прогрес”, питања која су се односила на пословање овог комуналног предузећа скинута су са дневног реда и одложена, како је речено, због уочених недостатака у материјалу и техничких грешака.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa