Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Усвојен Локални акциони план запошљавања
ПРВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

Усвојен Локални акциони план запошљавања

Прва редовна седница Скупштине Општине Владимирци, у 2021. години, одржана је у петак.
Након што је констатован кворум за рад и правоснажно одлучивање, одборници су најпре усвојили записник са претходне седнице Скупштине општине.
Одборници су разматрали девет тачака дневног реда. Најважније су биле усвајање Лоаклног акционог плана запошљавања и именовање повереника Општине за савете месних заједница.
Прва тачка односила се на потврђивање мандата одборнику. Исти је додељен у складу са чланом 48. Закона о локалним изборима.
На седници је потом донета Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања Општине Владимирци за 2021. годину. Истим су као мере активне политике запошљавања предвиђени јавни радови. Наведене мере реализоваће Локални савет за запошљавање у сарадњи са Националном службом за запошљавање.
Одборници Скупштине Општине Владимирци као трећу тачку су усвојили Одлуку којом су именовани повереници општине за Савете месних заједница на територији општине Владимирци. У складу са чланом 76б став 4. Закона о локалној самоуправи, исти ће обављати текуће и неодложне послове месне заједнице, до конституисања Савета месне заједнице. На овај начин, укупно 32 месне заједнице су добиле поверенике општине.
У наставку седнице, констатован је престанак мандата председнику и члановима Надзорног одбора Центра за социјални рад „Владимирци“ и Библиотеке „Диша Атић“ Владимирци, услед истека периода на који су именовани.
На мандатни период од четири године, именовани су нови председници и чланови Надзорног одбора Центра за социјални рад „Владимирци“ и Библиотеке „Диша Атић“ Владимирци.
Такође је донето и Решење о разрешењу два члана Школског одбора Посавотамнавске средње школе са Домом ученика Владимирци и именовању нових чланова.
Седницом је председавао председник Скупштине Раде Ковачевић. О обављању стручних послова у вези са седницом старала се секретар Скупштине Ана Пантелић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa