Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Дводневна посета министарке трговине, туризма и телекомуникација Љубовији

Туризам као велика развојна шанса краја

„Претходне године смо имали преко 27.000 ноћења и по први пут су људи у нашој општини видели да могу да живе и зараде од туризма. У наредном периоду ћемо се потрудити да уложимо што више средстава у туризам, првенствено у развој туристичке инфраструктуре. Посета министарке Матић нам много значи, отворили смо низ тема и надам се да ћемо у сарадњи са Министарством туризма још много да унапредимо туризам у нашој општини“
Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Татјана Матић боравила је два дана у Љубовији.
Првог дана посете, председник општине Љубовија Милан Јовановић и председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић са својим сарадницима одржали су састанак са делегацијом овог министарства на ком се разговарало о даљим плановима развоја туризма општине Љубовија.
Туризам постаје веома важна привредна грана у Љубовији, а министарка Матић најавила је подршку и нова улагања.
-Министарство за трговину, туризам и телекомуникације већ до сада је уложило 32 милиона динара, пре свега за изградњу базена у Љубовији и ове године на конкурсу који је отворен, такође ћемо подржати пројекте, пре свега мислим на ауто камп. Поред тога, чувена Дринска регата увек је била манифестација која је подржана од стране ресорног министарства, јер сматрам да је Љубовија у протеклом периоду показала потенцијал етно туризма и колико је тај смештај малог капацитета значајан. Приметно је остварен већи број туриста него раније- каже министарка Матић.

Ljubovija.info


Министарка је додала да даљим развојем путне инфраструктуре олакшаће се и долазак туриста, а Љубовија сигурно има много туристичких атракција и има шта да понуди. Тиме Љубовија не би морала да буде позиционирана само на туристичкој мапи Србије већ и широм региона, а министарка Матић најављује пуну подршку ресорног министарства председнику Општине Љубовија, за кога каже да има разумевања и схвата колики је значај улагања у развој туризма. Матић је нагласила и подршку и малим привредницима као и малим сеоским газдинствима која желе да се баве туризмом, како би Љубовија у наредном периоду максимално искористила своју шансу.
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић је истакао да Љубовија види туризам као велику развојну шансу.
-Претходне године смо имали преко 27.000 ноћења и по први пут су људи у нашој општини видели да могу да живе и зараде од туризма. У наредном периоду ћемо се потрудити да уложимо што више средстава у туризам, првенствено у развој туристичке инфраструктуре. Посета министарке Матић нам много значи, отворили смо низ тема и надам се да ћемо у сарадњи са Министарством туризма још много да унапредимо туризам у нашој општини-рекао је председник Јовановић.
На питање када ће почети изградња дуго најављиваног базена у Љубовији, Јовановић каже да се почетак изградње базена очекује у наредних месец дана. Како наводи, у завршној фази је јавна набавка, треба да се одреди извођач радова и одмах после тога радови на изградњи базена могу да почну.
Првог дана посете, делегација на челу са министарком Матић обишла је у Врхпољу потенцијалну локацију за изградњу монти бајк стазе, чиме би се додатно обогатила туристичку понуда Љубовије.
Матић је овом приликом посетила и производно-туристички комплекс и дестилерију „Дестико М&М“ где је свечано отворила овај производни погон. Дестилерија производи воћне ракије, а посебно из понуде издваја се ракија од малине. Производи ове фирме пронашли су пут до иностраног тржишта тако да ће се ракија из Љубовије продавати у земљама Европске уније.
Другог дана посете Љубовији министарка туризма, трговине и телекомуникација Татјана Матић обишла је село Горња Трешњица, где је са председником Скупштине општине Љубовија Гораном Јосиповићем обишла локације на којима се планира изградња осматрачница за белоглаве супове.
Министарка Матић затим је посетила издвојено одељење Основне школе „Петар Враголић“ у Горњој Трешњици. Испред школе дочекали су је председник Општине Љубовија Милан Јовановић, заменик председника Општине Александар Ђукић и директор Основне школе Василије Ђукановић са наставним особљем и мештанима овог села. После одржаног предавања Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, чија се четврта годишњица од оснивања поклопила са данашњим датумом, Матић је ђацима и присутном наставном особљу уручила лаптоп рачунаре, уз напомену да деца из овог краја никако не заостају у опреми и условима рада за децом из већих градова.
Овим је дводневна посета министарке Матић општини Љубовија завршена. Изнете су нове идеје о развоју туризма, договорени нови пројекти и ускоро се очекује почетак реализације свега о чему се разговарало протекла два дана.
Ljubovija.info

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa