Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Селена и Пиња руше предрасуде
ПРИЧА О ИСТРАЈНОСТИ И ОДГОВОРНОСТИ

Селена и Пиња руше предрасуде

Ово је прича о Селени Драгојевић Гајић и Семизу Аличић Пињи, људима различите судбине које спаја иста страст: бокс
Бокс. Када поменете ову реч,прва ствар која вам падне на памет је филм “Роки”, насиље, крв на све стране. Али не мора да буде тако. Боксом може да се бави и жена и трудница, и мајка и тинејџер и сви они могу бити успешни у томе. Ово је прича о Селени Драгојевић Гајић и Семизу Аличић Пињи, људима различите судбине које спаја иста страст: бокс.



Селена је мајка двоје деце, омладинска радница и бивша студенткиња фотографије. Када би сте је видели, пре би рекли да је шумска нимфа, него жена која се бави боксом.
Људи склони предрасудама, уколико чују да се особа женског пола бави боксом, углавном поставе милион питања. Попут: како ће једна девојка да се уда, како ће да има децу, шта ако се повреди.
-Да је било повреда, било је - каже са осмехом Селена и додаје:
-Иако ми се видела кост на колену, једини што сам ја хтела да знам је када ћу моћи да се вратим на тренинге.
Доказала је да је могуће тренирати и у трудноћи, иако је физичка активност у овом периоду по њеном мишљењу, још табу код нас.
-У животу ми је узор мама. У боксу је то је девојка из Индије Мери Хом. Успела је да направи каријеру у Индији. Тренирала је кришом. Када су њени родитељи сазнали, шокирали су се и питали шта ако буде имала неку повреду, како ће се удати...али ево,данас има три сина и огромну каријеру.Отворила је врата многим женама широм света- објашњава Селена.
Са друге стране, имамо Пињу. Њега одликује велика одговорност у односу на године. Ученик је средње школе а успехе ниже још од почетка осмољетке.

Боксом може да се бави и жена и трудница, и мајка и тинејџер и сви они могу бити успешни у томе


Као што смо навели, Селени и Пињи је једна ствар заједничка. Још од малена су почели да се занимају за бокс. Ипак, данас је Пиња професионалац, док се Селена бави боксом рекреативно.
Упркос истрајној жељи, дуго јој је требало да нађе тренера.
-И мој и Пињин тренер је Љубиша Марјановић, и имам ту част да тренирам са њим- истичем Селена.
Пиња је пре бокса тренирао фудбал, ту није могао да се истакне,и на крају је прешао на бокс, што му је како наводи, била најбоља одлука.
-Свака повреда ме је додатно мотивисала да кренем даље у још већој мотивацији и снази- рекао нам је Пиња.
Узор му је Васил Меченко из Украјине. Он би волео да једног дана буде као он.
И за крај, зашто Селена, зашто Пиња? Зато што обоје својим животним стилом руше предрасуде. Селена улива женама снагу да уз вољу и истрајност могу све. Пиња, јер упркос устаљеним мишљењима о тинејџерима доказује да је и у овом узрасту својествена одговорност.
Горан Димитријевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa