Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
Туристичка организација града Шапца обележава 25 година рада

Љубав кључ трајања

Туристичка организација града Шапца чува, негује и промовише све оно по чему је Шабац надалеко чувен, а чију срж чине људи којима је град у срцу
Туристичка организација града Шапца, 11. марта обележила је 25 година рада и постојања. Зачеци ове установе датирају пре 1996. године када је ТОШ био део Туристички савез Шапца, а потом захваљујући ентузијазму и залагању запослених уз нов назив Туристичка организација општине Шабац добио и своје прво седиште у Хотелу „Слобода“. У скромним условима расла је жеља да се локална средина и њени потенцијали представе широј јавности. Уследио је и нов простор у Карађорђевој улици где је настављена основна мисија, промоција туризма Подриња. С временом сувенирница је постала „тесна“ за идеје, планове, манифестације и раст ТОШ-а, те су свој дом пронашли у просторијама Народне апотеке у Господар Јевремовој 23, где су и данас доступни свим грађанима и посетиоцима града.



Генерације посвећених запослених и директора уткале су своје идеје како би Шабац био део туристичке понуде Србије. Традиција се чува, визије развоја унапређују, али суштина остаје, презентација баштине Шапца и околине кроз манифестације, стручно вођене туристичке туре, едукација младих нараштаја, квалитетни садржаји, посвећен, одговоран и предан рад оних којима је љубав према граду и послу основна водиља у временима која долазе.
-Изузетна је част и задовољство бити на челу организације која је основана пре тачно четвртину века и која, чува, негује и промовише све оно по чему је Шабац надалеко чувен, а чију срж чине људи којима је град у срцу. У години јубилеја сумирамо утиске и трудимо се да добром организацијом и квалитетним садржајима унапредимо туристичку понуду и сачувамо све оно што је до сада урађено- истакла је в.д. директорка Туристичке организације града Шапца Нађа Глигорић на конференцији за медије поводом 25 година постојања и рада ове институције.

-Морам да истакнем да је велика част бити део јубилеја ТОШ-а. Град и Туристичка су дуги низ година добри, успешни партнери у стварању и сталном побољшавању туристичке понуде Шапца. Пандемија је пореметила многе планове, али са друге стране је утицала да пронађемо нова решења, идеје кроз нове технологије. Наставићемо и у наредном периоду да стварамо добар амбијент за живот у граду, а самим тим и одржимо препознатљивост Шапца, што је одувек била мисија Туристичке организације - рекао је др Јован Ћирић, члан Градског већа задужен за туризам.


Самостални туристички водич и један од најстаријих запослених у Туристичкој организацији града Шапца Живорад Опанковић истиче да је уз ову установу од њеног оснивања, те да је на дан јубилеја посебно поносан на своју матичну кућу.
-Желим да ТОШ још дуго година траје и ради на унапређењу, промоцији туристичке понуде града и свих вредности Шапца. Протекле године су биле лепе, не увек лаке, али за оне који воле свој посао и фирму у којој раде, свакако је на понос. Трудићу се да својим искуством помогнем младим колегама које долазе са новом енергијом, идејама. Очекујем да ћемо бити добар тим - нагласио је Опанковић.



У част града годину малог јубилеја Туристичка обележава уз промо видео где су најлепше секвенце Шапца забележене објективом камере. Захвалност свима који су били део важног мозаика, кључни елементи изградње установе и поруке генерацијама које долазе да шире љубав и сазнање према родном месту где год да крену, јер све потиче из чистог срца.

М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa