Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Нова сазнања и вештине у социјалној заштити
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПРЕКОДРИНСКОЈ САРАДЊИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НОВОГ ЕУ ПРОЈЕКТА ВРЕДНОГ ОКО 220 ХЉАДА ЕУРА

Нова сазнања и вештине у социјалној заштити

Прошлог уторка на имању Авлије одрживог развоја у Богатићу, потписан је партнерски споразум за реализацију новог ЕУ пројекта „Побољшање запослености људи из осетљивих група пружањем нових знања и вештина“, у чиој реализацији ће заједнички учествовати Caritas Шабац Општина Богатић и два удружења из Босне и Херцеговине Pro REHО из Сарајева и SEC из Бања Луке.
Споразум су потписали: председник општине Богатић Милан Дамњановић, директор Caritasa Шабац Мирољуб Николић, представница SEC из Бања Луке Зорица Вујановић и Pro REK-a Ведад Вајзобић.
Основни циљ пројекта је унапређење радног ангажовања припадника осетљивих група. Обуке за 360 корисника биће организоване у областима социјалне пољопривреде, за особе са инвалидитетом и менаџмента у услугама социјалне заштите.
Директор Caritasa у Шапцу Мирољуб Николић, истакао је још да ће све обуке бити акредитоване, тако да се они који прођу кроз овај програм могу запослити у систему услуга социјалне заштите, за чиме постоји велика потреба.
Овом приликом наглашено је да је пројекат од изузетног значаја за све стране које су увиделе заједнички интерес у решавању проблемеа поменуте групе људи, што је и иначе њихова основна делатност. По први пут се реализује нешто слично, када се ради о прекодринској сарадњи, која је иначе развиједа у разним облстима с обе стране Дрине.
Конкретан пројекат вредан је око 220.000 еура и предвиђено је да буде реализован током наредне две године.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa