Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
ШКОЛСКИ СПОРТ: МАТУРАНТСКИ ТУРНИР

Чекамо пролеће 2022. године

Принуђени смо да откажемо и овогодишње издање Матурантског турнира у малом фудбалу. Радујемо се наредном пролећу. Подсећање на три досадашња. Јединствено такмичење
Драги наши матуранти, нисмо планирали претходне године, већ смо, због добро познатих околности и епидемиолошке ситуације морали да откажемо и овогодишње издање Матурантског турнира у малом фудбалу, традиционалног и јединственог такмичења школараца у Србији. Ковид 19 је непоштен, „прљав“ ривал са којим се још боримо и надамо се да ћемо ускоро успети да се изборимо. За сада, борба још траје, а како је ипак здравље примарније од било чега другог, донели смо одлуку да и ове године откажемо такмичење, уверени да ће већ 2022. године, поново један дан с пролећа драги матуранти поново обући дресове својих средњих школа и бранити боје у једној од последњих заједнички активности током средњошколског образовања. Друга генерација матураната остаје без те прилике, али такве су околности, надамо се да наредну већ чека и овај изазов.

шампиони 2017.


Од 2017. до 2019. године реализовали смо три матурантска турнира „Млекара Шабац – Глас Подриња“ и тако с правом говоримо да је реч о традиционалном такмичењу. Прве године домаћин је била хала „Зорка“ и утакмице су трајале два пута по десет минута, уз принцип пет и голман шести на паркету, подразумеване су „летеће“ измене. Титулу је освојила Медицинска школа „Др Андра Јовановић“, што је по многима било изненађње. Одиграно је седам мечева, наступило је осам екипа. У финалу је савладана Техничка школа 2:1.

шампиони 2018.


Наредне, 2018. домаћин је била Шабачка гимназија, у конкуренцији седам екипа, титулу је освојила Техничка школа савладавши у финалном окршају Средњу пољопривредну школу са домом ученика 3:2. На истом месту, годину дана касније, 2019, поново су се радовали матуранти Техничке школе. Овај пут је савладана Мачванска средња школа из Богатића 4:1. На последњем до сада одржаном турниру наступило је поново осам екипа.

шампиони 2019.


Матурантски турнир све три године рализован је кроз сарадњу наше медијске куће са компанијом „Млекара Шабац“. Реч је о јединственом такмичењу на нвоу Србије где наступају фудбалске репрезентације састављене искључиво од матураната, у циљу промоције спорта, дружења и обогаћивања кофера пуног успомена 3 средње школе. Видимо се 2022. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa