Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
поход на титулу: генерација 2010. (ФБ страна)

поход на титулу: генерација 2010. (ФБ страна)

ВАТЕРПОЛО: 2008, 2009. И 2010. ГОДИШТЕ

ПОТПУНА ДОМИНАЦИЈА

Два тима 2008. годишта Шапца изборила су пласман на државну завршницу свог узраста. У званичном такмичарком дебију 2010. годишта максималним учинком изборено финале државе
Непобедиво 2008. годиште шабачких ватерполиста потврдило је чувену фразу где је “неки тим скуп толико квалитетних играча да би се могле направити две екипе”. Некада је то претеривање због ефекта, а некада, као што је случај са младим ватерполистима овдашњег клуба, то „сува“ чињеница. Два тима годишта у којем Шабац три године апсолутно доминира у Србији пласирала су се на полуфинале државе освајањем злата и сребра на завршници регионалног нивоа, а њихови тријумфи најбоље говоре о доминацији.

шабац 1 (2008)


Шабац 1 који предводе Немања Личанин и Мирослав Мандић освојио је злато победама над Валисом 31:0, Наисом 31:1, док је екипа под тренерском палицом Драгана Человског и Миливоја Бранковића, Шабац 2, ривале победила резултатима 16:5 (Наис) и 15:5 (Валис). Шабац 1 на крају је први, Шабац 2 други, али оба тима ће се борити ускоро за државно финале и трагати за одбраном титуле трећу сезону. Такође, шабачки ватерполисти 2008. годиште су и победници Купа Србије, а трофеј су заслужили почетком календарске године.

Годиште 2010.
Дечаци рођени 2010. године направили су велико изненађење у Купу Србије играјући за други тим 2009. годишта и иако годину дана млађи, успели су да се квалификују за финални турнир у узрасту када је годину дана осетна и велика разлика. Сада, у првом званичном судару са својом генерацијом показали су због чега желе у борбу за медаље и наставак низа за шабачки ватерполо.

ВК „Шабац“ је био убедљиво први на полуфинаном турниру и тако се пласирао на државну завршницу почетком јула. Одиграли су четири меча и остварили четири победе. Савладани су: Београд (24:1), Врачар (26:0), Сингидунум (21:2) и Бечеј (24:0). Укупно четири од четири и гол разлика 95:3! Сингидунум, Београд, Бечеј и Врачар су редом иза на табели, а на финале, уз Шапчане, пласирао се и Сингидунум. Тренерски тандем били су Мандић и Јовановић.

Тонковић на списку
У понедељак су стартовале припреме јуниорке ватерполо репрезентације Србије, светског вицешампиона, а селектор Урош Стевановић на списак кандидата уврстио је и првотимца ВК „Шабац“ Матију Тонковића. Међу позваним су и два доскорашња играча Шапца Огњен Васовић и Марко Илић.


Шабачки ватерполо је имао представника и на другом квалификационом турниру. Дечаци који су бранили боје „Саве“ нису успели да освоје једну од прве две позиције у Београду, али су у дебију савладали Наис 8:3, док су поражени од Партизана и Војводине.

На финалном турниру ће наступити осам екипа, по две најбоље из сваке од четири полуфиналне групе, биће расзврстане у две групе по четири тима, следи три кола лигашког дела, а потом победници група одлучују о злату и сребру, другопласирани о освајачу бронзе.

За титулу шампиона
Ватерполисти рођени 2009. године завршавају предстојећег викенда сезону финалним турниром за шампиона Србије. Базен „Бањица“ и ВК „Партизан“ угостиће шест најбољих екипа у држави, међу којима је и освајач Купа ВК „Шабац“, али овдашњ клуб је јединствен, јер једини има два представника у финалу, те ће се за медаље борити Шабац 2 и Шабац 1.



Како се преносе бодови из полуфинала, Шабац 2 и Земун стартују са прве позиције и по пет освојених бодова, док је Шабац 1 на четвртом месту са три бода. Партизан почиње са залихом од четири поена, док су без бодова Београд и Нови Београд.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa