Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

МЕШТАНИН ШЕВАРИЦА ЗАТРАЖИО ЗАШТИТУ ОД ОБЕСНЕ ДЕЦЕ

Највећа одговорност на родитељима

„Један је пунолетан и навраћа млађу децу да ми лупају кућу. Све по дворишту је уништено. Улазили су ми чак и у кућу и поломили сто. Обраћао сам се директору школе, ишао у Месну канцеларију, звао полицију. Нико није реаговао. То се понавља свако лето, чим дође 9 сати увече“, тврди Јовица. „Разговарали смо са родитељима те деце. Они су сви малолетни. Имају и деца своју страну приче, кажу да су били испровоцирани. Наравно, то није разлог за такво понашање и надамо се да ће родитељи кроз разговор успети да утичу на њих“, истиче председник МЗ Шеварице
Јовица Јолдић из Шеварица прошле седмице се у очају обратио редакцији “Гласа Подриња“. Тврди да већ годинама трпи насиље од стране малолетника из тог и суседног села. Кућа му се налази поред школе и школског дворишта где се деца увече окупљају.

-Један је пунолетан и навраћа млађу децу да ми лупају кућу. Све по дворишту је уништено. Улазили су ми чак и у кућу и поломили сто. Обраћао сам се директору школе, ишао у Месну канцеларију, звао полицију. Нико није реаговао. То се понавља свако лето, чим дође 9 сати увече. Ником ништа нисам крив. Тражим само да ме пусте да живим, потресено прича Јовица.

Тражим само да ме пусте да живим


Живи сам последњих пет година, од када му је умро отац. Каже да се једном женио, али није имао среће у браку и нема деце. После свих вапаја да га неко заштити решио је да се обрати медијима са надом да ће неко реаговати уколико се чује његова прича.

Председник Савета Месне заједнице Шеварице Драгорад Ђуричић каже да су обавештени о овим инцидентима. Каже да ће помоћи свом мештанину колико могу.

-Разговарали смо са родитељима те деце. Они су сви малолетни. Имају и деца своју страну приче, кажу да су били испровоцирани. Наравно, то није разлог за такво понашање и надамо се да ће родитељи кроз разговор успети да утичу на њих. Према сазнањима која имам, обавештена је и Фондација “Хумано срце” како би Јолдићу помогла да обнови кућу. Нису све деца оштетила, али је он у незавидној ситуацији, живи сам и треба му помоћи. Савет ће се потрудити да у наредном периоду постави мрежу између игралишта и Јовицине куће, како би спречили да лопта или било шта друго прелети у његово двориште, каже Ђуричић.

Надамо се да ће и родитељи деце поступити савесно у овом случају.
M.M.

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa