Инфо

8. јул 2021.8. јул 2021.
Реализација антистрес радионице
Састанак Подружнице мачванског округа Педагошког друштва Србијe у Шабачкој гимназији у Шапцу

Реализација антистрес радионице

Други заједнички састанак. Антистрес радионица као размена искустава из праксе. Значај и улога стручних сарадника током реализације комбиноване наставе у којем су учествовали стручни сарадници из целе Србије
У петак, 2. јула 2021. године у 12 сати у свечаној сали Шабачке гимназије у Шапцу одржан је састанак Подружнице мачванског округа Педагошког друштва Србије. Подружница је основана у марту 2021. године и ово је други заједнички састанак представника основних и средњих школа са територије округа, Академије струковних студија Шабац, одсека за васпитаче и медицинске сестре васпитаче и студенткиња психологије Филозофског факултета из Новог Сада.



Директорка Шабачке гимназије, Маријана Исаковић је поздравила све чланове Подружнице и пожелела им добродошлицу, уз истицање значаја стручних сарадника за рад у васпитно образовним и образовно васпитним установама и значај сарадње и подршке у раду директорима коју свакодневно добијају од стручних сарадника.
На дневном реду имали смо само једну тачку реализацију Антистрес радионице као размену искуства из праксе, која ће надамo се унапредити рад стручних сарадника у смислу личног развоја али и у сарадњи и раду стручних сарадника са колегама. Колегиница Мирјана Васић, дипломирани психолог, специјалиста из области психотерапије је аутор и реализатор радионице која је трајала деведесет минута. Рад се одвијао у мањим групама и заједнички са свим присутним члановима а евалуација радионице показала је да се колегиницама и колеги размена искуства на овакав начин веома допада, затим и садржаји о којима смо дискутовали и водитељ која је добила све похвале за реализацију. Један од општих утисака присутних чланова Подружнице је да смо сви задовољни што се епидемиолошка ситуација поправља и што можемо наше сусрете и састанке да организујемо уживо, јер нам је то недостајало у последњих годину дана. Следећи сусрет свакако планирамо за август када ћемо представити резултате истраживања Значај и улога стручних сарадника током реализације комбиноване наставе у којем су учествовали стручни сарадници из целе Србије. Mи се радујемо сваком новом сусрету а верујемо и остале колеге, рекле су нам Биљана Дробњак, председник Подружнице мачванског округа и Данијела Живановић, заменик и за крај овог разговора нам истакле да су у само једној речи на крају радионице када је требало описати реализацију радионице и своје утиске се најчешће чуле речи подршка, дељење, поверење, опуштање, одмор, учење што је и био један од циљева да је Подружница ( тј. састанци стручних сарадника), део свих нас и да нам свима припада, да смо једни другима заиста стручна подршка јер на својим радним местима смо ми ти који подршку, помоћ и поверење пружамо другима, све ово је као помоћ помагачима или савет онима који саветују ...



Састанку су присуствовали представници следећих школа: Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ – Биљана Ерцеговчевић, Економско-трговинске школе „Стана Милановић“ Катарина Стојићевић и Иван Тодић, Средње пољопривредне школе са домом ученика – Милица Јевтић, Техничке школе Шабац – Душанка Јовановић и Данијела Живановић, Шабачке гимназије - Биљана Дробњак, Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и ОШ Мајур - Мирјана Васић, Стручне хемијске и текстилне школе – Сњежана Јовановић, Школе примењених уметоности из Шапца – Гордана Грубиша, ОШ „Јанко Веселиновић“ Шабац, ОШ „Никола Тесла“ Дубље и ОШ „Цветин Бркић“, Глушци – Снежана Глоговац и Јасмина Ђурковић, ОШ „Ната Јеличић“ Шабац –Тања Стојчић, Академије струковних студија Шабац, одсека за васпитаче и медицинске сестре васпитаче др Кристина Крстић и Марија Лукић и студент психологије Филозофског факултета из Новог Сада – Тијана Ћирић.

Следећи сусрет свакако планирамо за август када ћемо представити резултате истраживања Значај и улога стручних сарадника током реализације комбиноване наставе у којем су учествовали стручни сарадници из целе Србије


-Имала сам част и задовољство да будем у улози водитеља радионице својим колегиницама и колегама стручним сарадницима. Захваљујем се свима који су дали свој допринос да се ова активност реализује, првенствено иницијаторкама, нашим домаћинима као и свим учесницима. Веома сам задовољна што су постигнути предвиђени циљеви од којих је за мене најважнији био да се на крају ове изузетно стресне школске године, на један едукативан начин релаксирамо и да се заједно подсетимо колико нам је свима важна међусобна подршка. Она се првенствено исказује добром комуникацијом, разменом информација и искустава, добронамерношћу и узајамним поштовањем а то су све вредности за које се ми, стручни сарадници залажемо. Кроз овакве и сличне активности ми дајемо свој допринос промоцији тих вредности, не само на речима већ и на делу. То би можда била и најважнија порука овог нашег сусрета - рекла је Мирјана Васић аутор и реализатор радионице и члан Подружнице мачванског округа ПДС.
Састанак су припремале и реализацију радионице договориле председник Подружнице Биљана Дробњак и заменик председника Данијела Живановић.
Б. Дробњак

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa