Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Пензионер без пензије

Пензионер без пензије

Моја прича је тужна и ружна. И поред солидне пензије морам сваког првог у месецу да доплатим. Наиме, пре годину дана сам се са банком договорио о кредиту чија би рата била половина месечне пензије. Међутим пре неколико месеци стиже судска одлука, без права жалбе за пленидбу две трећине, односно једне половине пензије за неки кредит из 2011. године, када сам био жирант, а корисник кредита није исплатио дуг.

Улажем приговор, са доказом да плаћам озбиљан кредит, да сам тешки кардиоваскуларни болесник и уз то болујем од дијабетиса.

Нажалост све бива безуспешно. ПИО фонд по судској одлуци обуставља половину пензије, а када пензија
„легне“ у банци, она узима своју рату. Будући да постоји још обустава, треба и доплаћивати. Тако, сваку пензију морам да доплаћујем. За живот, лекове немам. Преживљавам некако од продаје вреднијих ствари, помоћи пријатеља, задуживања...

Безуспешно покушавам да нешто радим, али без успеха, највише због болести.
Да туга буде већа и деца не помажу, нити ме посећују. Јер пре 15-естак година, када је моја штампарија пропала, исто због тога што сам био жирант, деца ми то никад нису опростила, напротив још више су се удаљила од мене, слушајући злобне људе који су мојим реченицама мењали контекст.
Миленко Јовшић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa