Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Појачана контрола
Седмични извештај кабинета начелника МУО

Појачана контрола

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије у порасту је број заражених, хоспитализованих, лица за прегледе у ковид амбулантама и преминулих. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.
Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима да се почев од четвртка 07. октобра до понедељка 11. октобра појача интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције /милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби одмах обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд. И даље постоји обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи.

Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно, по утврђеној динамици.
Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.
Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.
Од четвртка 07. октобра до понедељка 11. октобра контролисано је 886 објеката, а у надзору је учествовало 114 инспекторa. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили седам неправилности које се односе на ограничено радно време, личну заштитну опрему корисника, физичку дистанцу -баријеру и корона редар.За утврђене неправилности изречене су следеће мере:један налог од 300.000 динара; један налог од 150.000 динара; пет налога од по 30.000 динара и два налога од по 5.000 динара.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.
Здравствена струка упозорава да је ситуација забрињавајућа.Апелује се на грађане да поштују епидемиолошке мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa