Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Дунавски полумаратон, симбола Апатина
УТИСАК

Дунавски полумаратон, симбола Апатина

Одмах, после, почетком године прележане короне, нафиксан позитивном енергијом, кренуо сам ‘ грлом у јагоде’, па шта буде. На сву срећу ,тркачка дугопругашка трака , као на филму, окретала се без застоја, скоро сваког викенда. Знам да звучи као магија, али одмах пошто ме ујела та вирусна ‘ кобра’, ређали су се успеси, доста постоља , како у планинском трчању ,тако и у градским тркама, па ми је ова година, далеко најуспешнија, од када је пре много времена, мој атлетски брод испловио, стартовао, из новосадске тркачке луке. Посебно сам се обрадовао када сам сазнао да ће се 17. 10. 2021год. у Апатину , после паузе због короне,од скоро 2 године, одржати јубиларни, 25. Дунавски полумаратон.

У Апатин сам дошао по пети пут, и као по обичају, пријатно се изненадио, колико тај град, из године у годину, иде покретним степеницама према врху, у сваком смислу. Као и увек, град хладног пива и људи топлог срца, је нешто, што би свака дестинација, пожелели да имају. Свака коцкица овог, сада већ брендираног, Апатинског полумаратонског мозаика, у организационом погледу, нашла је своје право место. Напомињем да сам био учесник, београдског, нишког, новосадског и још много маратона, како код нас, тако и ван наше земље и без трунке пристрасности, могу рећи, да Апатин, у погледу организације, овако престижне, спортско-рекреативне манифестације, треба да позавиде сви ти градови.
Учешћем великог броја тркача, близу 700, како из Србије, тако и из других земаља Апатин је показао и доказао да спорт нема границе, односно да не познаје, боју коже, националност, веру и било шта што га ограничава. То је једна космополитска карика, која нераскидиво спаја људе у ланац, који персонификује њихову, како физичку тако и духовну културу.

Срећан сам што сам са друговима из Крагујевца био део, једног интернационалног карневала трчања једне журке од доста стотина учесника, где су се тркачи дружили и трчали, тестирајући тако границу својих могућности. Зато кажем да свако ко je изашао на стазу дугу 10км или 21км у Апатин, без обзира на године, сваки његов корак одслико је једну златну нит, што је уткана у његов точак живота. Точак који ће се окретати без великог напора и доносити још већу срећу испуњеност и сврху живота.

Посебну драж целом догађају било је интонирање наше химне. Још једном хвала овом дивној малој метрополи, хвала организатору, а посебно атлетској легенди, Горну Чегару, који је својом визијом и маштом, учинио, да један крагујевчанин са својим другарима, заљубљеницима у трчање, проведе у Апатину, један незабораван дан, и из њега у кофер сећања понесе најлепше успомене.
Мислим да је ово најбоља порука и позив, да сви они који нису дошли на 25. јубиларни апатински полумаратон, дођу идуће године, јер знам да се неће покајти, већ напротив, пожелети да опет буду ту и тако употпуне географију свог живота.

На крају уз Божију помоћ у здрављу се видимо, наредних година у Апатину да трчимо , и пре свега се дружимо.
МИЛОВАН ЛУЧИЋ, КРАГУЈЕВАЦ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa