Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Анто Васовић (фото: ВК Шабац)

Анто Васовић (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дерби зима 2022.

Овосезонски систем такмичења у Супер лиги за ватерполисте је измењен у односу на претходну сезону и састоји се од четири, уместо два дела. Први део ће бити окончан средином децембра. Шабац ће дуелом против Црвене Звезде у Шапцу завршити први део, једнокружни бод систем, после кога првих шест екипа наставља такмичење у плеј оф, а преостале екипе у плеј аут групи.

ВК „Шабац“ је осигурао пласман међу шест најбољих, а колико бодова ће пренети у наредну фазу зависи од исхода наредне две утакмице. Бодови се преносе из мечева против екипа које су се пласирале у плеј оф, те свакако Шапчани имаји сигурне бодове без обзира да ли ће шести бити Валис или Војводина. У преостала два меча су ривали Нови Београд и Звезда и могуће је освојити: 0, 1, 2, 3, 4, 6 бодова. Јасно је да ће у плеј оф рунди, током јануара и фебруара Шабац дочекати: Нови Београд, Партизан, Раднички, а гостовати у Новом Саду/Ваљеву и у Београду Звезди.

Све екипе из плеј оф групе и две из плеј аут групе, по основу табеле пласираће се у плеј оф. Већ у марту стартује четвртфинале, потом полуфинале и на крају финале.

Регионална лига
Синоћ је у Београду стартовао први од три турнира Супер регионалне лиге, а међу седам учесника су и Шапчани. „делфине“ ишчекују дуели против четири некадашња шампиона Европе, У такмичењу које није приоритет Шабац је синоћ играо против Н. Београда, а очекују га још дуели против: Југа, Партизана, Младости, Будве и Јадрана. Регионална лига Шабац очекује и крајем јануара, односно средином фебруара 2022. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa