Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Да се огласе међународне институције
САОПШТЕЊЕ СТРАНКЕ ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

Да се огласе међународне институције

Европски парламент је пре неколико дана изгласао резолуцију о Србији у којој су јасно истакли да се у нашој држави газе сва људска права, да влада модерно ропство, да нема демократије, за шта је одговорна једино гарнитура на власти. Због тога апелујемо на све међународне институције и организације да се огласе и осуде прогон грађана, цртање мета и расписивање потерница
Пуна два дана су прошла откако су у Шапцу СНС батинаши расписали потерницу за једним дечаком, адвокатом Александром Мијаиловићем и новинарком Исидором Ковачевић, а нико од представника власти или надлежних органа није реаговао.

Недопустиво је да на овакве случајеве тужилаштво и полиција ћуте, јер је ћутање у овој ситуацији јасан знак одобравања.

Србија је постала најгора филмска сцена Дивљег Запада, у којој батинаши слободно шетају улицама, багерима се иде на грађане, а потернице лепе по бандерама и дрвећу. Оно од чега страхујемо је сценарио да се појаве и „ловци на главе“.

Европски парламент је пре неколико дана изгласао резолуцију о Србији у којој су јасно истакли да се у нашој држави газе сва људска права, да влада модерно ропство, да нема демократије, за шта је одговорна једино гарнитура на власти.

Због тога апелујемо на све међународне институције и организације да се огласе и осуде прогон грађана, цртање мета и расписивање потерница.

Грађани на потерницама, батинаши који пребијају и прете, институције које ћуте, домови без струје, воде и грејања након првог снега, здравствени систем у расулу, млади који одлазе, најзагађенији ваздух на свету - то је Србија данас РАЗВАЛИНА којом владају људи који без пардона изговарају да је постојао план колико живота је потребно да се уништи због пројекта Рио Тинта.

Грађани Србије заслужују нормалан живот, здраву животну средину и пре свега сигурност и владавину права! Зато нема стајања! Није готово док не видимо леђа овој власти. Када они оду, са њима трајно одлазе сви тровачи наше земље, воде, ваздуха и наших живота!
Инфромативна служба ЗЗС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa