Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Фото: Шабачко позориште

Фото: Шабачко позориште

Премијерно извођење представе „Гардеробер“

Као у правом позоришту

Представа „Гардеробер“ премијерно је изведена на Великој сцени Шабачког позоришта, првa репризa у петак, 24. децембра од 20 часова
Представа „Гардеробер“ премијерно је изведена на Великој сцени Шабачког позоришта у среду, а за љубитеље драмске уметности који нису на време резервисали карту, прву репризу могу погледати већ у петак, 24. децембра од 20 часова.

Редитељ: МИШКО МИЛОЈЕВИЋ
Сценограф: МИРОСЛАВА АНДРЕЈЕВИЋ
Костимограф: СЕЛЕНА МЛАДЕНОВИЋ
Композитор: БОЖИДАР ОБРАДИНОВИЋ
Дизајн плаката и програма: ДУШАН АРСЕНИЋ
Л и ц а:
Норман: ВЛАДИМИР МИЛОЈЕВИЋ
Милостива леди: АНЕТА ТОМАШЕВИЋ
Меџ: ДЕАНА КОСТИЋ
Сер: ИВАН ТОМАШЕВИЋ
Ајрин: КРИСТИНА ПАЈКИЋ
Џефри: Торнтон ЉУБИША БАРОВИЋ
Оксенби: МИЛОШ ВОЈНОВИЋ
Глостер: СЛОБОДАН ПЕТРАНОВИЋ-ШАРАЦ
Кент: СИНИША МАКСИМОВИЋ
Олбени: ВЕЉКО ЕРАКОВИЋ
Гонерила: МИРЈАНА БОЖАНИЋ
Регана : ЈЕЛЕНА ИВЕТИЋ


-Са поносом истичем да је ово седма премијера у овој календарској години, што је веома добро с обзиром на околности. Ансамбл је вредно радио и сматрам да имамо праву позоришну представу, од драмског текста, костимографије, сценографије, ангажовања глумаца и свих оних који чине нашу установу - каже в.д. директора Шабачког позоришта Владимир Василић наглашавајући да је градски театар у потпуности посвећен и има капацитет да изнесе представу као што је „Гардеробер“.
Редитељ представе, Мишко Милојевић, наводи да сарадња са Шабачким позориштем датира од пре четири деценије, те „Гардеробер“ није прва представа коју је имао прилику да режира.

Фото: Шабачко позориште


-Мислим да су креативне могућности Шабачког позоришта веома велике и омогућавају да текст као што је Харвудов буде изведен на сцени. Верујем да ће публика препознати квалитет и да позориште има два велика глумца, Ивана Томашевића и Владимира Милојевића. Овакав комад није могуће извести без два добра и велика глумца. Можда је то један од разлога што се представа није налазила на репертоарима - истиче редитељ Мишко Милојевић и додаје да ће тема интригирати публику, јер доноси причу о дешавањима иза сцене.

-Ипак, текст је специфичан по томе што прави паралелу света иза и на сцени, судбина главних јунака и Шекспирових из „Краља Лира“. Судбине, неостварени животи, љубави и разочарања, те превазилази причу о самом позоришту.



Ово је комад где сви глумци имају могућност да остваре одличне, занимљиве ликове, а улоге Нормана и Сера су једне од оних које сваки глумац прижељкује у својој каријери.

-Лик нормана је лик човека посвећеника који ће учинити све што је у његовој моћи да се представа одигра. Он свој смисао животе везује за театар и не види неки други пут и излаз сем на сцени - рекао је о лику који тумачи глумац Владимир Милојевић.
М. Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa