Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Непрестана подршка суграђана
РЕАКЦИЈА НОВИНАРКЕ ИСИДОРЕ КОВАЧЕВИЋ НА ПЛАКАТЕ

Непрестана подршка суграђана

Током ових неколико дана добила је велики број порука подршке суграђана. Нада се да ће институције реаговати и процесуирати одговорне како се слична ситуација не ви догодила још некоме
Новинарку Исидору Ковачевић је пробудила вест да су по граду “потернице” са њеним ликом. Истиче да је то за њу био веома стресан тренутак.

-Милион мисли ми је прошло кроз главу, читала сам поруке које су ми непрестано стизале. Покушавала сам да будем смирена јер је моја породица била узнемирена, нарочито мајка и бака која је непрестано плакала. У моменту када сам покушала да схватим шта се дешава, а да не сањам, схватила сам да ми се екстремитети одузимају, да имам вртоглавицу због чега сам измерила притисак, и због истог, нарочито због откуцаја срца који су били превисоки отишла, сам у Службу за хитну медицинску помоћ где сам добила лек. Затим сам позвала полицију и отишла у Полицијску управу да пријавим да ми је угрожена безбедност и да је цео град излепљен потерницом на којој се тражи и моја глава, наводи Ковачевићева.
Каже да се не осећа безбедно, због чега избегава излазак из куће. Кратко време које је проводила напољу увек је неко био уз њу.

-Ишла сам код пријатеља ових дана због слава и рођендана, али мој излазак се своди на шетњу од куће до аутомобила, из аутомобила директно у кућу и увек уз пратњу некога и обећање да на том окупљању нема више од петоро мени добро познатих људи. Након изјаве дате тужитељки у понедељак осетила сам наду да ће институције радити свој посао, па сам пешке тих неколико стотина метара у пратњи прошла и ни мало ми није пријало.

Током ових неколико дана добила је велики број порука подршке суграђана. Нада се да ће институције реаговати и процесуирати одговорне како се слична ситуација не ви догодила још некоме.

-Околина је узнемирена, људи који су делили моје објаве се питају да ли ће они бити следећи прогоњени, али толика подршка суграђана која стиже непрестано од петка говори ми да је све више храбрих и одважних међу нама, да сви желе да помогну и да је посебно изражена жеља за тим да они који су ово урадили одговарају. Шапчани су изузетно бесни због ових потерница, надам се да су и институције свесне тога и да ће радити свој посао како се више никада и никоме не би овако нешто догодило, истиче Ковачевићева.

Ни после неколико дана након што су освануле потернице не осећа се мирније.

-Осећам се исто. Смењују се узнемиреност, умор и контролисање емоција и мисли. Али сваким даном је све већа жеља да ова прича буде разрешена, да ова велика и добро организована група која је смислила и дистрибуирала, али и штампала ове потернице буде процесуирана. Не пристајем на то да се нађу два или три “жртвена јагњета” са маргина живота која ће бити окривљена да би се јавност смирила. Ово је озбиљна и велика организована група и сви морају да одговарају за ово што су урадили, за потернице којима се тражи глава малолетника, адвоката и новинарке. Надам се оном људском у људима, надам се да ће схватити колико је ово био потез који је прилично угрозио нечије живот, и да ће случај бити расветљен. У супротном полиција и тужилаштво даће овој групи “зелено светло” да се настави са прогоном грађана Шапца, закључује Исидора Ковачевић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa