Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Успешна сарадња и у 2022. години
Посета градоначелника Градском удружењу пензионера

Успешна сарадња и у 2022. години

Подршка Градском удружењу и члановима. Одлична сарадња и пуно разумевање. Потпора издаваштву листа „Треће доба“. Помоћ Града већа него раније. Једно од најуспешнијих удружења пензинера у Србији
Град Шабац и Градско удружење пензинера имали су током 2021. године изузетно успешну сарадњу и нема разлога да се она не настави у 2022. години, уверен је градоначелник Шапца др Александар Пајић који је претпоследњег дана претходне године посетио просторије Удружења, те са руковдством и члановима разговарао о могућим правцима помоћи Града пензионерима. Уз жеље да их у новој години прати здравље и срећа, први човек града обећао је да ће се сви у руководству Шапца трудити да увек буду ту за насјтарије суграђане.

-Задовољство ми је што сам у празничним данима са нашим најстаријим суграђанима. Дуго имамо одличну сарадњу, још из периода када смо били опозиција у граду и драго ми је што смо обећано у предизборној кампањи и испунили. Усвојили смо меру бесплатног градског и приградског превоза што је на добробит свих грађана од 65 и више година. Они ће, наравно, и у наредној години моћи да се возе потпуно бесплатно на свим релацијама, 365 дана. Господин Стеван Матић, председник Удружења је очувао квалитет листа „Треће доба“ који излази у контнинуитету годинама, са и без помоћи града, што ми изузетно ценимо, те смо издвојили одређена буџетска средства како би поспешили издаваштво новина намењених пре свега најстаријима, али добрим текстовима привлаче пажњу свих суграђана – рекао је градоначелник Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


Током октобра, месеца солидарности са старима, Градско удружење пензионера поделило је 923 пакета помоћи што га је сврстало међу најбоља удружења у Србији. Сва постигнућа и резултати који су претходну годину учинили успешном остварена су захваљујући одличној сарадњи са Градском управом, истакаоје први човек Удружења Стеван Матић.

-У 2021. години смо од Града добили средства у износу од 400 хиљада динара, што је значајно више у односу на претходне године. Она су важна, јер смо ми Удружење које нема друге донаторе. Верујем да ће сарадња и у наредном периоду бити изузетна – нагласио је Матић.

Градско удружење пензионера постоји од 1953. године, ускоро ће обележити седам деценија рада, а и нову годину је започело хуманитарном акцијом у којој су за материјално најугроженије пензинере определили 300 пакета помоћи како би им улепшали божићне празнике.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa