Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Фото: Глас Подриња, Протест испред ПУ Шабац

Фото: Глас Подриња, Протест испред ПУ Шабац

ПРОТЕСТ ЗБОГ ИНЦИДНЕТА У НОЋНОМ КЛУБУ

Грађани подржали нападнуту малолетницу

“Не знам како бих заштитио моје дете без подршке грађана и јавности. Годину и по моја породица доживљава терор” рекао је Маленко Комановић, отац малолетне К.К.
Неколико десетина грађана окупило се данас испред зграде Полицијске управе у Шапцу како би изразили незадовољство због инцидента који се догодио у суботу увече, када је у једном ноћном клубу Ч.С. ударио флашом у главу малолетну К.К. Ч.С. се синоћ предао полицији, а ради се о особи која је учесвовала и у инцидентима на шабачком Мосту 27. новембра.

Маленко Комановић, отац седамнаестогодишње К.К. се захвалио грађанима на подршци.

-Не знам како бих заштитио моје дете без подршке грађана и јавности. Годину и по моја породица доживљава терор. На многа врата сам закуцао и сва су била затворена, били смо препуштени сами себи. Не осећам се пријатно иако је он ухапшен. Моје дете је доживело велику трауму још пре годину дана. Таман се вратила нормалном животу. Моје дете је пошло контра путем и нису јој дали да изађе из тога док се није мени пожалила. Онда смо се обратили Суду. Надам се да правда може да победи, само мало кад би се ангажовали, рекао је Маленко Комановић.

Грађанима Шапца подршка је стигла и из Обреновца. Драгослав Љубичић је дошао у Шабац због тога што је, како је навео, згрожен тиме што постоји држава у којој “људи са наногицом могу да нападају нашу децу”.

-Позивам надлежне државне органе, односно, полицију и тужилаштво, да напокон почну да раде свој посао и оно за шта су плаћени, а то је да обезбеде грађанима мир и сигурност живота и имовине. Скандалозно је да осване слика Исидоре Ковачевић на некаквим потерницама и да се ни данас не зна ко их је излепио ни штампао и да такав скандал нема ни полицијски, тужилачки ни судски епилог, а Исидори Ковачевић је ограничено кретање, јер су неки људи тако одлучили, рекао је Обреновчанин Љубичић.

Окупљеним грађанима се поред Маленка Комановић обратила и Снежана Анђелић чији малолетни син се нашао на “потерницама” које су пре око два месеца полепљене по Шапцу и чији творци још нису откривени.

На скупу су се појавили и представници опозиционих странак и покрета. Душан Туфегџић из покрета “Буђење” је говорио на протесу.

Скуп су подржали и представници Групе грађана “Опстанак”. Срђан Митрашиновић, у име “Опстанка” истиче да је тужно што се овакве ствари уопште дешавају.

-Недопустиво је да се виновници насилничког понашања провлаче без законом прописане санкције. Страшно је да на овакав начин тражимо да надлежни раде свој посао. Батинање и угрожавање безбедности људи на мосту завршило се окупљањем људи који позивају надлежне да раде свој посао, исто је било када су се појавиле потернице и сада опет. Потребан нам је систем у коме надлежни брину о безбедности грађана. Увек је било насилника, али су надлежни које иначе народ плаћа да раде то решавали у складу са законом. Људи су били безбедни и све што ми тражимо је да опет буду безбедни. Нико није заслужио да га туку, газе багерима, аутомобилима и злостављају, то мора да стане одмах. Надам се да ће полицајци који нас и данас снимају, прегледати снимке и видети да их само позивамо да раде свој посао и чувају ред и мир, рекао је Митрашиновић.

На протесту су затражене оставке министра полиције Александра Вулина и начелника ПУ Шабац.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa