Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Љ. Ивковић (ЖРК Медицинар)

Љ. Ивковић (ЖРК Медицинар)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Медицинар против самбе

Две победе у низу. Један од најважнијих мечева овог пролећа. Диркетни ривал у борби за плеј оф. Врбашанке ослоњене на Бразилке
Победа над Боранкама донела је Шапчанкама помак на табели, одржала добро расположење после великог успеха у Купу, али млад и измењен тим ставља пред још један посебан изазов. У два меча су девојке у плаво-белом имале сјајну подршку готово испуњених трибина које су давале снагу у тренуцима криза. Сада морају да траже бодове на гостовању и то у дворани где уме да буде одлична атмосфера, наравно наклоњена домаћину.

Врбас није најтежи ривал, међутим први је из категорије оних директних ривала у борби за плеј оф из сенке. Биће важно победити у Шапцу Наису, изборити се са Војводином у Новом Саду, вероватно и парирати Младости у Пазови, но пре свега тога, да би поменути дуели имали пуни значај неопходно је бити бољи од екипе из варошице у Војводини дуге рукометне традиције.

Медицинар – Бор 33:28 (18:14)
Сала Гимназије. Гледалаца: 600. Судије: Ђорђе и Милош Јевтић (оба Лазаревац). Седмерци: Медицинар 6 (3); Бор 4 (2): искључења: Медицинар 12; Врбас 12 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић (1 одбрана), Којић 1, Радовић 5, Радукић, Томковић 13 (2), Цвејић, Цветиновић 1, Васић 1 (1), Крстић 5, Ракић 4, Ивковић 4, Глишић (12 одбрана).
БОР: Пидро, Вујновић, Радовић, Лилић 3, Богдановић, Станковић 3, Николов 1, Симоновић 7, Пујцић, Сујић 7, Т. Илић (10 одбрана), Шерифи, Д. Илић 2 (2), Марковић 3.


Врбашанке су специфичан тим са неколико интернационалки: Бековска линија је ослоњена на четворку из Бразила: Моуедеб, Македо, Диаз, а „самба“ квартет претње употпуњава одлично крило Фрага. Дефанзива је ослоњена на изванредну, искусну Ану Булатовић међу стативама.

Реч је о суседима на табели, Шапчанке имају два бода више, а оба тима су у потери за Нишлијкама. Полусезону су играчице Врбаса почеле очекиваним поразом у Инђији. Два меча је шабачка екипа била некомплетна, Уна Обреновић и Нина Цвејић нису могле да помогну, а против Бора је паузирала и Нина Кажић, уз дуће повређену Тамару Мандић. Јесенас је Медицинар победио у Шапцу миниланим резултатом.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa