Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Улицу назвати именом Слободан Павловић
ИНИЦИЈАТИВА ИЗ БАДОВИНАЦА

Улицу назвати именом Слободан Павловић

Уложио је доста труда и новца да би „приближио браћу“(српски народ) с једне и друге обале Дрине. У ту сврху, када се указала прилика изградио је мост, који се његовим именом зове (Павловића ћуприја), а значајну помоћ је пружила држава Србија. Овде спада и много других градитељских подухвата које је заједно са супругом Миром и другим сарадницима поклонио родном крају, а све на добробит српског народа с обе стране реке
На прошлонедењном скупу грађана, одржаном у сеоској основној школи, одата је пошта и обновљено сећање на личност и дело недавно настрадалог у саобраћајној несрећи, Слободана Павловића, који је рођен у суседним Поповима (РС), а радни век провео у Америци (Чикаго), где се бавио трговином некретнинама и једном од његових најближих сарадника, преминулом Милисаву Трифуновићу-Белом.

Сви говорници указали су на Слободанову велику приврженост Србији и српском народу. Она се формирала док је још као дечак чувао овце на пространим ливадама Павловића у Семберији и са оцем тешком муком прелазио Дрину да би дошао на пијац у Бадовинце. Уложио је доста труда и новца да би „приближио браћу“(српски народ) с једне и друге обале Дрине. У ту сврху, када се указала прилика изградио је мост, који се његовим именом зове (Павловића ћуприја), а значајну помоћ је пружила држава Србија. Овде спада и много других градитељских подухвата које је заједно са супругом Миром и другим сарадницима поклонио родном крају, а све на добробит српског народа с обе стране реке.

-Много нам је помогао. Подсетићу само да сељани Бадовинаца на другој страни Дрине имају више од 4.000 хектара. Изградњом моста могу знатно безбедније, јефтиније и брже до својих њива. Само по изградњи моста Слободан ће ући у легенду за сва времена, каже некадашњи одборник Скупштине општине Богатић из овог села Живан Јакшић

-И ми у месној заједници и село у целини доста смо „профитирали“ на изградњи путне мреже. Осећао се мирис рата у БиХ те је мост преко Дрине значио спас за много избеглица. Допринео је и доприноси укупном привредном развоју овог краја и земље, нагласио је између осталог Живанов колега и пријатељ Александар Вуловић, а и остали, свако из свог угла истакли су да је Слободан Павловић, свему томе доста допринео укупном привредном развоју овог краја и себи обезбедио место међу славнима у историји Србије.

Овом приликом покренута је иницијатива да се једна сеоска улица у Бадовинцима, близу моста назове Слободан Павловић и да се уведе награда у привреди која ће носити његово име.

Скупу су присуствовали најближи чланови породица, родбина, пријатељи и већи број представника највиших органа власти Србије и Републике Српске.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa