Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
М. Срдановић (РК Металопластика)

М. Срдановић (РК Металопластика)

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ (М)

Лесковац први корак

Време је за повратак и рукометаша на такмичарску сцену и фебруар опредељен за старт најважнијег дела сезоне плеј офа. Металопластика као млада екипа није у најужем кругу фаворита за титулу, али је међу онима који из сенке могу да угрозе Партизан и Војводину, те ако се и не умешају у борбу за титулу, утичу на њен исход.

„Плави“ не могу рачунати на епитет фаворита против поменутих, али свакако јесу у Лесковцу, где ће их у недељу дочекати, ове сезоне, одлична Дубочица. Лесковчани су пре само две године обезбедили пласман у Супер лигу, али много дуже стварају квалитетан клуб који је на сваки начин на нивоу елите.

Отворен пут до финала?
Металопалстика је имала среће у жребу за Куп Србији, бар се тако чини. Биће домаћин, као и сви клубови из првог шешира, ривал је Динамо у четвртфиналу, а потом у евентуалном полуфиналу следи окршај са бољим из двомеча Дубочица – Железничар, где су Лесковчани велики фаворити. Четвртифнале је 9. марта.


Црвено-наранџасти без потешкоћа су се пласирали у плеј оф. Одoлели Партизану у Београду, одлични Рудар победили у Костолцу, остале по два пута надиграли и како сами истичу у плеј офу желе да буду велико изненађење. Свима је познат голман Мирослав Коцић који у 41. години брани као у најбољим данима. Ту су: Спасић, Мађар, некадашњи ас Железничара одакле су играчи махом прешли баш у Лесковац, потом: Маринковић, Станковић, Павловић. Иначе искусан састав у јануару су појачали пивотмен Горан Ристановић и бек Лазар Адамовић.

Металопластика није имала придошлица у екипу, а у доигравање улази са мање алтернатива у бековско линији, јер је недавно Урош Тодоровић прихватио понуду немачког Балингена да тамо настави каријеру.
Већ у среду, три дана после гостовања у Лесковцу, Металопластика дочекује Динамо.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa