Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Ваш дар за праву ствар
ПОКРЕНУТА НОВА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Ваш дар за праву ствар

За сада своју хуманост и емпатију могу показати искључиво купци у Коцељеви али је у плану да се у акцију укључе и власници трговина у Доњем Црниљеву и Каменици. До сада је прикупљено пет пакета тежине око 50 килограма и они су већ дистрибуирани на адресе оних којима је помоћ потребна
На иницијативу власника прехрамбених продавница ОО Црвеног крста Коцељева покренула је акцију под слоганом Ваш дар за праву ствар у оквиру које се приликом куповине у малопродајним објектима могу донирати основне животне намирнице за социјално угрожене суграђане.

У посебно назначене кутије хумани купци поклањају брашно, уље, со, шећер, тестенине, конзервисане производе и све оно што може послужити за садржај пакета који су намењени мештанима слабог материјалног стања.

–Спроводећи акцију Један пакетић много љубави пробудили смо жељу код власника продавница са којима сарађујемо да се слична акција, по готово истом принципу али без ограниченог трајања, реализује за оне којима би пакети са основним животним намирницама били од велике користи. Одлучили смо да их послушамо и пробамо да видимо на какав ћемо одзив наићи. Акција је у току и потрошачи могу у продавницама, приликом куповине, определити нешто од основних намирница и убацити у кутију- истичу у Црвеном крсту.

За сада своју хуманост и емпатију могу показати искључиво купци у Коцељеви али је у плану да се у акцију укључе и власници трговина у Доњем Црниљеву и Каменици. До сада је прикупљено пет пакета тежине око 50 килограма и они су већ дистрибуирани на адресе оних којима је помоћ потребна.

–То су породице које нисмо успели да обухватимо акцијом поделе наших пакета, пакета Црвеног крста Србије, који се традиционално додељују у јесењем периоду, дакле домаћинства која нису обухваћена редовним активностима. Те породице свакако испуњавају критеријуме али ми до сада нисмо имали довољно пакета да би подмирили све потребе. Зато то можемо да надоместимо на овај начин и да то буде стална, континуирана акција, јер такве су нам потребне. Свако ко дође код нас и изрази одређену потребу ми покушавамо да ублажимо патњу или решимо неки тренутни проблем, да олакшамо колико можемо неку тешку животну ситуацију, што је и једна од мисија Црвеног крста- поручују у овој хуманитарној организацији.

Секретар Црвеног крста напомиње да се број људи који се налазе у стању социјалне потребе према евиденцији ове организације повећава. Разлози због којих се нађу у озбиљним потешкоћама су различити. Неки су остали сами, други су занемарени од стране млађих чланова породице и блиских рођака.

–Примери су разни и различите су судбине тих људи. Махом је реч о старима. Има тог социјалног раслојавања и то је евидентно. Ми не можемо да останемо слепи, да затворимо очи и да окрећемо главу. Покушавамо у складу са својим могућностима да изнађемо решење или бар донекле ублажимо њихове проблеме. Ова акција је један од начина- оценио је Милан Глумац.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa