Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Фото: Атлекс, Благојевић, Филиповић и Радивојевић

Фото: Атлекс, Благојевић, Филиповић и Радивојевић

АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО

Четири сениорска одличја

Успси за АШК Темпо и Спринт. Нове четири медаље. Најважније припреме за Светско дворанско у Београду. Више личних рекорда. Наступ најбољих атлетичара из Србије
Атлетика шабачког краја обогатила је претходног викенда колекцију одличја медаљама са Првенства Србије за сениорке и сениоре у дворани организованог у Београду. Шампионат је био најквалитетнији у овом тренутку, окупио је најбоље што нуди српска краљица спортова, а клубови из Шапца, однсоно Бадовинаца донели су једну златну, једну сребрну и две бронзане медаље из престонице.

Пионири вишебојци
У исто време када су наступали сениори, атлетичарке и атлетичари вишебојци, млађи од 16 година имали су своје Првенство. Бадовинчани су имали своје представнике. Наступили су Стефан Лазић, Стефан Јакшић и Милица Ненадовић, сакупивши 13 личних рекорда. Најуспешнији је био Стефан Лазић са 3859 поена и 5. местом (за медаљу му је недостајало мало више од 100 поена, које је изгубио скромнијим резултатима на 60 метара, скоку удаљ и скоку увис). Стефан Јакшић је био 9. са 3503 поена, а Милица Ненадовић 13. са 2713 поена.


Шампион Србије постао је Теодор Антић, члан АШК Темпа који је постао најбољи у Србији на 800 метара. Титулу је донело време од 1:57,76. Други је био Милош Милосављевић из Крушевца, док је бронзу освојио Филип Недељковић, члан Црвене Звезде. Тренер новог шампиона Србије је Биљана Планко. У самој трци најбржи је био репрезентативац Босне и Херцеговине Абедин Мујезиновић, но он се надметао ван конкуренције и његово постигнуће није део пласмана.

Фото: АШК Темпо (ФБ), Т. Антић и Б. Планко


-Припремали смо се без пресије, али са жељом да се боримо за медаљу. Злато је донело тактички перфектан наступ Теодора који је водио до трона – рекла је Биљана Планко о наступу Теодора Антића.
Бројношћу медаља издвојио се на нашем подручју бадовиначки „Спринт“. Такмичари овог клуба донели су једну сребрну и две бронзане медаље. У брзом ходању на 3.000 метара друго место освојио је Душан Благојевић који је стазу савладао у времену 20:32,38. У истој дисциплини трећи био Драган Радивојевић (23:48,08). Драган је и тренер ходача у екипи Спринта. Победник међу ходачима је српски репрезентативац и учесник на више Олимпијских игара Предраг Филиповић из екипе Власотинаца.

Бронзу за Спринт освојио је и скакач мотком Милан Чајић. Његов тренер је Иван Ђинић. Постоље је заслужио прескакањем лествице на висини од четири метра. Ђорђе Мијаиловић из Војводине је славио савалдавши висину од 4,40, док је његовом клупском другу Марку Бељанском припало сребро са 4,10. Међу скакачима у дисциплини скок мотком били су такође репрезентативци Босне и Црне Горе који су се надметали ван конкуренције: Дарко Пешић, Лука Ивичић и Аријан Милиција. Искусни Пешић је прескочио 4,87.

-Било је много проблема са подешавањем дубине, мењањем мотки при наступу Милана Чајића. Управо бољи реквизит је недостајао да забележи бољи резултат и самим тим оствари виши пласман за који Милан свакако поседује квалитет што је показао много пута. Душану је ово био деби на такмиачрском нивоу и трку је завршио без грешке, док је Драган успео да оствари велико лично постигнуће и освоји вредне бодове за клуб. Значајан за нас на сениорском нивоу је и резултати Николе Росића који је остварио два лична рекорда – истакао је тренер Иван Ђинић.

Фото: И. Ђ., М. Чајић (први с десна)


Милан Чајић је скакао и увис забележивши респектабилан резултат са висином од 185 цм .Никола Росић је остварио најбоље резултате досадашње каријере у трци на 60 метара и у бацању кугле, а реч је о момку који ће у јулу напунити тек 20 година.

Битку на сениорском водила је и Милица Познановић (АШК Темпо) којој је хитац кугле од 11,84 донео пету позицију.

Викенд који следи доноси Првенство сениора у вишебоју и Првенство Србије за млађе јуниоре. Наравно, такође у дворани у Београду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa