Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
„Златни гонг“ буди наду
БОКС У ЖИВОТУ ИГОРА РОГИЋА ИЗ МАЧВАНСКОГ БЕЛОТИЋА

„Златни гонг“ буди наду

Бокс је моја љубав од малена и сада намеравам да му се више посветим. У ринг сам први пут ушао са својих 13. година, као члан Боксерског клуба „Мачва“ из Шапца
Међу бројним медаљама и пехарима које је освојио широм Србије и суседних земаља Игор Рогић, млади боксер (23) из Мачванског Белотића, који је тренутно капитен Боксерског клуба „Партизан“ из Београда, издваја признање „Златни гонг“, које је освојио на једном прошлогодишњем боксерском турниру у Скопљу. Турнир је имао међународни карактер, а он је освојио прво место у јакој конкуренцији, што му је значило посебан подстрек да настави озбиљнији рад и бављење овом племенитом вештином.

Недавно је дипломирао на Вишој школи за информисање и комуникационе технологије у Београду, што је после основне школе у родном Белотићу, која је истурено одељење школе у Богатићу, била „круна“његовог школског образовања.

-Бокс је моја љубав од малена и сада намеравам да му се више посветим. У ринг сам први пут ушао са својих 13. година, као члан Боксерског клуба „Мачва“ из Шапца. Током школовања у Београду тренирао сам у Боксерском клубу „Димке“, а од недавно постао члан Боксерског клуба „Партизан“, који се такмичи у Првој лиги Србије, каже данас 23. годишњи Игор, много искуснији и вештији боксер средње категорије, наглашавајући да је у целој земљи, после 20 „сушних“ година приметно веће интересовање за бокс.

Са екипом Боксерског клуба Сомбор постао је екипни првак Србије. Није му измакла титула вице шампиона државе у Шапцу, а са репрезентацијом Србије освојио је прво место у Бањалуци.

На једном од бројних турнира на којима је учествовао, увек се враћао са запаженим резултатом. С тим у вези издваја Међународни боксерски турнир, крајем прошле године у Скопљу, где је као победник освојио „Златни гонг“.

-Тренирам два пута дневно, шест дана за редом. Наш примарни циљ је улазак у Регионалну лигу. Ту се такмичи осам екипа, углавном из бивше Југославије. Очекује ме учешће у репрезентацији Србије и више турнира на којима се надам добрим резултатима, каже Игор.

Решен је да се још озбиљније посвети својој првој љубави. Породична подршка не изостаје, а и тренинге је „уозбиљио“. На крају каже да је уверен да ће ове године употпунити своју листу трофеја у боксу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa