Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Мали сајам спорта у хали „Зорка“

Спорт је важан да би био здрав и снажан

Манифестација је доказ да је Шабац град светле спортске будућности. Улагање у спорт и спортску инфраструктуру. Избор спорта је избор здравог живота и правилног психофизичког развоја
Међу учесницима на Малом сајму спорта нашао се 41 спортскки клуб и удружење који су своје активности представили на 25 вежбалишта дворане „Зорка“. Предшколци, основци, сви они који се до сада нису бавили ниједним спортом имали су прилику да на једном месту виде значајан део понуде спорта у Шапцу и изаберу један најближи својим интересовањима и могућностима. Лепеза спортова је довољно широка да свако може за себе наћи најбољи. Слоган овогодишњег сајма је „Спорт је важан да би био здрав и снажан“.

Спорт нису само такмичења, тренинзи, резултати, већ другарства, пријатељства за читав живот, истиче помоћница Министра.

- Није важно да ли се бавите врхунским или рекреативним спортом, да ли сте се пронашли у индивидуалном или колективном спорту, важно је да најмлађи нађу мотив да се баве спортом, да воде здрав живот. Лепота овог града је да има богату традицију, врхунске резултате на част и славу државе којој припада, али видим да има град и изванредну будућности и велики успеси су пред Шапчанима – истакла је на отварању Снежана Жугић, помоћница министра омладине и спорта.
Резултати већ деценијама у назад су доказ да су спортисти најбољи промотери града, како клубови, тако и појединци.

- Част ми је што сам могао да угостим председника Спортског савеза Србије и великог шампиона Давора Штефанека и помоћницу министра Снежану Жугић и покажем колико у Шапцу воле и брину о спорту. Имамо око 6.000 регистрованих спортиста. Улажемо као Град много у спорт, спортску инфраструктуру. Хала је у власништву града, већ смо почели и изградњу комплекса отворених базена, улажемо у младе спортисте, школице спорта. Наравно, потпора смо и врхунском спорту. Шампиони су почели из школица спорта и полако напредовали до највишег нивоа – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Председник Спортског савеза Србије и олимпијски рвачки шампион Давор Штефанек нагласио је да му је увек задовољство да буде у Шапцу.

-Често долазимо у Шабац, јер је то задовољство за нас. Ту смо да помогнемо, а Шабац је пример града у коме се спорт развија на прави начин и пример који би могле да следе друге локалне самоуправе. Имамо само речи хвале, а гледајући сву ову младост, гледам у сјајну будућност српског спорта и још многе медаље које ће Србији донети спортисти из овог града – рекао је Штефанек.

Део Сајма су била и стручна предавања о кондиционим тренинзима и борби против допинга. Организатори Малог сајма спорта су били Спортски савез Шапца и Спортски савез Србије, уз покровитељство града Шапца и Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa