Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
„Сава“ наставља потеру за титулом

„Сава“ наставља потеру за титулом

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Тријумфи и чекање

Млади ватерполисти Саве не престају са победама, поново су успоставили низ који је логично да одрже и у преостала два меча. Славили су у Обреновцу, против ТЕНТ-а 13:10 и остало је још да одиграју против две екипе са зачеља, Кошутњака у Шапцу и Бања Луке у гостима. Фаворити су у обе утакмице и реално је да сезону заврше са феноменалних 40 бодова, учинак изнад свих очекивања.

Титулу заслужују, али не зависе само од својих резултата. Надају се Шапчани још једном киксу кикиндског тима ЖАК. Они су бод иза Саве, али до краја их очекују три утакмице. Потенцијалне опасности за њих су гостовање Дорћолу, тиму нажалост у све слабијој форми и меч против доброг Спартака на свом базену. Уз то морају у госте Врачару. Фаворити су у све три утакмице, али морају то да покажу.

ТЕНТ - Сава 10:13 (3:2, 2:3, 0:3, 5:5)
СЦ Обреновац. Судије:Аврајмовић и Радовановић. Искључења: ТЕНТ 12, Сава 9. Петерци: Саца 1 (1).
ТЕНТ: Видаковић, Личанин, Марковић, Николић 1, Чубрић 1, Ристић, Јукић 2, Стојановић 3, Блажић 1, Максимовић 2, Кесеровић, Станишић, Ристић, Ружичић.
САВА: Алимпић, Јоавновић, Бабић 2, Зец 1, Марић 2, Трбовић 1, Урошевић, Јездимировић 2, Пантелић 1, Лазић, Зец 3, Арсеновић, Мијаиловић, Мичић.


-Пре почетка сезоне нисам ништа очекивао од ових момака, желео сам само да раде, напредују, искажу жељу. Више сам него поносан на све што су показали до сада. Било је осцилација, лоших утакмица, пораз у Суботици ће нас можда и коштати титуле, али је то све цена младости. Надамо се киксу Кикинде, али пре свега мислимо о предстојећим утакмицама и нашој игри – истакао је тренер Никола Цар.

Друго место доноси додатну шансу кроз бараж са претпоследњим тимом Прве А лиге. Борба Бечеја и Расине да избегну то место траје. Тренуто су Крушевљани ближи опстанку, а некадашњи шампион Европе баражу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa