Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Угрожена  безбедност деце
УЗВЕЋЕ

Угрожена безбедност деце

У општини Богатић кажу да је овај проблем евидентиран и ускоро очекују да буде решен, сходно активностима одговорних за овај путни правац
Од села Глушци у општини Богатић, према Узвећу, не постоји ни један вертикални саобраћајни знак који би указивао да је ту школа. Узгред, не постоји обележен пешачки прелаз, што је за већину мештана недопустиво и незамисливо, будући да се школа налази у центру села, крај пута на правцу дужине око један километар, а овај путни правац је великог интензитета. То додатно узнемирава и плаши мештане, који брину за безбедност своје деце.

На овај проблем више пута је одговорнима указивао, а недавно и у Скупштини општине Богатић поставио одборничко питање, одборник Европске зелене партије Александар Фирауновић, али без резултата.

Александар Фирауновић


Његовом мишљењу се овог пута и посредством нашег листа придружују мештани Узвећа Владимир Дејанић и Мирјана Жикић, чија деца свакодневно иду у ову школу.

-Свакодневно морам да одводим и доводим децу из школе, без обзира што је наша кућа близу. То је мој и супругин свакодневни посао. Скренуо бих пажњу и да потребу изградње тротоара, како би деца која су удаљена од школе могла такође да буду безбеднија, каже Дејанић.

Владимир Дејанић


Због овог саобраћајног проблема је забринута и мештанка Мирјана, која такође има децу.

-Принуђени смо да децу пратимо од куће до школе и назад, свакодневно. Није допустиво да немамо саобраћајне знаке који би указивали на близину школе, додаје Мирјана.

Мирјана Жикић


У општини Богатић кажу да је овај проблем евидентиран и ускоро очекују да буде решен, сходно активностима одговорних за овај путни правац.. На неким местима у општини они су већ реаговали постављањем одговарајуће путне сигнализације у близини школа.

Истина је да је на седници Скупштине општине Богатић у оквиру одборничких питања постављено и ово. Очигледно од брзине реаговања надлежних, а то би у овој локалној самоуправи истичу могло бити брзо, зависи и решење поменутог проблема који како незадовољни мештани кажу није од јуче.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa