Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Вучић најавио изградњу пута до Уба, затвореног базена, нова радна места
ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ И ЛИДЕР СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У КОЦЕЉЕВИ

Вучић најавио изградњу пута до Уба, затвореног базена, нова радна места

У оквиру предизборних активности председник Републике Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић одржао је прошлог четвртка митинг у Коцељеви.браћајући се окупљеним грађанима, члановима и симпатизерима своје партије поручио је да ће у наредном периоду бити настављена улагања у изградњу путне мреже, те да ће најважнији пројекат у овој области бити ревитализација саобраћајнице према Убу у дужини од 25 километара како би становницима Коцељеве ауто пут “Милош Велики” био доступнији.

-Урадили смо заједно за многа места више него сви досада али никада нисам сигуран да ли је довољно урађено за Коцељеву када погледам колико има сеоских путева неурађених. Посебно сам дошао да вам кажем једну ствар коју ћемо да урадимо. Чим будете видели лепше време видећете и машине и гледаћемо да вам урадимо излаз на “Милош Велики”, 25 километара до Уба да то буде врхунски пут, да имате везу и са Београдом, Убом, Лајковцем. Видећете да са тим радовима крећемо чим буде мало боље време, за неких двадесетак, месец дана моћи ћете да видите све машине- поручио је Вучић на почетку свог говора.

Говорећи о будућим инвестицијама лидер напредњака и кандидат за председника државе обећао је изградњу затвореног базена у овој вароши.

-Оно што је важно за људе у Коцељеви, а претпостављам важно за ову омладину, то је да урадимо једну дворану са затвореним базеном и то ћемо урадити у наредном мандату. Мислим да је то важно да бисмо могли децу да чувамо овде. Коцељева нема много становника, али нам је важно да то што имамо сачувамо, да се број не смањује. Ако не чувамо своја огњишта онда не знам чему се надамо у својој будућности. Србија није и не сме да буде само Београд већ морамо да водимо рачуна о свим другим деловима наше замље- истакао је Вучић и додао да је једна од обавеза коју имају према младима у Коцељеви отварање нових радних места.

-Што се младих тиче ми имамо обавезу да у Коцељеву доведемо још једног значајног инвеститора да бисте могли да останете овде, да бисте имали где да се запослите и да не морате да чекате хоће ли бити места у општини или у некој другој државној служби. То је оно што је наш посао- најавио је лидер СНС на прошлонедељном митингу у тамнавској вароши.

У свом обраћању подсетио је и на радове у области канализационе мреже у оквиру пројекта Чиста Србија, који ће се реализовати у највећем броју општина у земљи и поручио да не може да се сети свега онога што се ради, или што је у плану и за шта је финансирање обезбеђено.

-Важно је да разумете да ћемо радити један по један од тих пројеката и није их могуће увек урадити и чим урадимо нешто, ви кажете завршено је. Кад урадимо и реновирамо основу школу овде, урадимо вртић, урадимо нешто, као да је то одувек било тако. Знам ја, поштујете ви то, али одмах се бацамо на оно што је следеће, што је добро, што од нас захтева да радимо више и да испуњавамо више. Урадићемо ми све то али да бисмо урадили морамо да имамо стабилност и мир и не само то. Морамо да имамо чврсте јавне финансије, да имамо новац, морамо да имамо што је могуће више инвестиција и фабрика.

Те фабрике запошљавају људе, доносе новац нашим локалним самоуправама. Зато нам треба још једна фабрика у Коцељеви јер ће тада и Коцељева имати више новца да издвоји за вас овде, да понуди људима нешто. Али вас само молим да разумете да је важно цео тај систем да сачувамо да бисмо могли у будућности да пружамо такве резултате- истакао је Александар Вучић.

КАД СЕ ВЕЛИКИ СВАЂАЈУ, МАЛИ СТРАДАЈУ
На предизборном скупу у Коцељеви председник Републике Србије осврнуо се и на актуелну политичку и економску ситуацију у земљи и свету и поручио да она није ни мало лака за српски народ и државу.

-Од Другог светског рата, ако изузмемо нас, Европа и свет тешко да су били у компликованијој ситуацији и зато је за нас важно да не срушимо све мостове пријатељства према онима са којима смо пријатељство увек гајили, а истовремено је важно да не будемо на удару оних који су силни и који мисле да би могли да нашкоде Србији. Рекао бих да је најважније да свакоме можемо у лице да кажемо да имамо једну земљу и да хоћемо да штитимо наше државне интересе више него било чије друге- рекао је Вучић и оценио да кад год се велики туку и свађају, мали страдају.

Према његовим речима за Србију је важно да покуша да то избегне, да деца не страдају и да се сачува будућност за њих а то је могуће постићи вођењем мудре политике.

-Негде сам задовољан што смо увек показали поштовање према међународном праву, поштовању територијалног интегритета суверених држава, али не могу да кажем да сам незадовољан због чињенице да Србија једина од европских земаља није на списку непријатеља Руске федерације- рекао је Вучић и наставио да је обавеза државног руководства да чува мир, стабилност и снажи војску како би била одвраћајући фактор.

-Да је имамо за разлику од војске коју до скора нисмо имали јер су је у потпуности уништили зато што су се додворавали НАТО-у. Неки од њих кажу да би било добро у будућности да идемо у НАТО, а мој одговор је да сматрам да Србија не треба да иде у НАТО, да сматрам да Србија може да прашта али Србија не сме да заборави шта је било 1999.године. Истовремено, Србија мора да снажи своју армију да бисмо могли да чувамо своје небо и своју земљу- нагласио је председник државе.

ПОЛИТИКА ПРИСТОЈНЕ СРБИЈЕ
Обраћајући се бирачима истакао је да СНС жели да покаже шта је то што је урађено у тешким временима, шта су планови и шта ће урадити у будућности те да је то једина политика која треба да добије поверење људи.

-То је политика пристојне Србије. Србије која не мора да вређа никога да би добила глас. Пристојне Србије која мора да уради нешто за свој народ да би добила његово поверење. Ја сам сигуран да ви препознајете шта је одговорност. Важно је да верујете у дела, да верујете у планове и програме људи. И зато вас позивам да 3.априла покажемо одговорност, да покажемо шта је пристојна Србија, да кажемо шта је то што желимо за нашу децу, шта је то што желимо за нашу будућност. А то је нормална, уређена Србија која гради путеве и ауто путеве. Србија која гради пруге, болнице, музеје, позоришта, базене, дворане, Србија која прави веће плате и пензије за своје грађане- закључио је председнички кандидат СНС прошле недеље на скупу у Коцељеви.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa