Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Без притиска против фаворита – ВК Шабац

Без притиска против фаворита – ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Полуфинале као награда

Шапчани тамо где их је мало ко очекивао. Без пресије, жељни да намуче фаворита првенства. Мотива не недостаје, важно да сви буду здрави
Нико Ватерполо клуб „Шабац“ није очекивао у полуфиналу плеј офа ове сезоне, али су заслужено ту изборили своје место. Елиминисали су Црвену Звезду и као награду за себе и своје навијаче изборили бар још један спектакл на Градском базену против кандидата за домаћу и европску титулу Новог Београда. У среду 4. маја планиран је први меч у престоници, потом је 7. маја Шабац домаћин екипи Игора Милановића, док је евентуална мајсторица 14. маја, опет у Београду. Финале ће изборити екипа која прва оствари две победе.

-Сезона је већ успешна за нас, без обзира на исходе дуела против Новог Београда. Нисмо планирали бараж за опстанак у Регионалној лиги, но најважније је да смо изборили наступ у Премијер лиги и наредне сезоне. У првенству смо превазишли очекивања и сада једва чекамо да поправимо утисак из прве две утакмице са Новим Београдом где смо убедљиво поражени – истиче тренер Немања Личанин.
Ривал је нови шампион Регионалне лиге, лидер регуларног дела Супер лиге, учесник и фаворит из сенке на финалном турниру Лиге шамопиона, што довољно говори о квалитету. Коме резултати не говоре све, потпору ће дати имена у саставу: Рашовићи, Мандић, Пијетловићи, Јакшић, Гогов, Драшовић, Влахопулос, Мартиновић, Вучинић, Фернандез, Шушијашвили, све до једног репрезентативци четири државе, водећи играчи у националним тимовима.

- Код наших наредних ривала је немогуће наћи нешто што им је слаба страна, но ми се тактички припремамо, радимо још снажније. Свесни смо да ће бити изненађење све осим пласмана у финале Београђана и победе од 2:0, али није много различито било против Звезде, а ето нас међу четири тима. Најважније је да будемо у пуном саставу – додаје Личанин.

Нови Београд је савладао Шапчане на првом мечу првог турнира Регионалне лиге, као и у последњем колу Супер лиге у Шапцу. Биће ово деби Личанина на клупи против Новог Београда с обзиром да је био под суспензијом на претходном дуелу, те је екипу предводио Емил Николић.

Други полуфинални пар су Партизан и Раднички из Крагујевца, бранилац титуле. Предност домаћег терена имају „црно-бели“.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa