Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРОТЕКЛЕ НЕДЕЉЕ ОТВОРЕНА СЕЗОНА КОЊИЧКИХ ТРКА НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Double Triomphe први у Ускршњој трци

Узбуђења и неизвесност нису изостали у свих шест коњичких трка. Традиција места добрих сусрета одржана, а по речима градоначелника др Александра Пајића Град жели да одржи примат који коњички спорт ужива у Шапцу и околини
Првог тркачког дана, одржаног прошле недеље на хиподрому у Шапцу, трка дана је била „Ускршња“. Међу седам одличних галопера који су у њој учествовали, највише су се радовали у табору Doble Triomphe, ждребца Алмина Алића, који је у седлу носио Гнесија и први прошао кроз циљ.

Била је то трка четворогодих и старијих коња, категорије Листед на 1.700 метара, а победнички пехар је уручио градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Велико је задовољство што је више од 3.000 наших суграђана имало прилику да ужива у тркама. Гледаоци су отишли задовољни са првог тркачког дана. Град жели да одржи то да је Шабачки хиподром један од најбољих у земљи и да Шапчани и гости са стране имају прилику да виде најзначајније трке у Србији. Овде долазе галопери из читаве земље и иностранства. Наградни фондови су доста велики. Доста је овде на тренингу. Трудимо се да Шабац не само одржимо на месту које држи у галопском спорту у Србији, него и да га унапредимо, рекао је овом приликом градоначелник Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Другим местом морао је да се задовољи Станаревић, који је јахао свог Eiskoniga, док је треће припало Spencers Sonu, власника Сакиб Хоповца у чијем седлу је био Мешетовић.

У првој трци овог дана, под називом Тош Шабац, категорије четири за трогоде коње без победе на 1.200 метара први је стигао Safir са Вујковићем, власништво Ивана Суботића. Друга на циљу била је Capla Fever са Глоговцем, San Rocco Team, док је трећа кроз циљ прошла El Darooj са Конкољем, штале Антилоп.

У другој трци овог дана ЈКП Стари град Шабац, категорије четири, за четворогоде и старије коње на 1.300 метара победио је Waslawi са Gnesijem у седлу, власништво СКУ „Шендековић“. Друго место освојила је Kinderdijk која је носила Глоговца, а из исте је штале као првопласирани, док је треће место освојила Rudaina са Конкољем у седлу, власништво штале Антилоп.

Трећа трка се звала Пролећна. Такође је била категорије Листед за четворогоде и старије коње на 1.300 метара. Победио је Iron Boy који је у седлу имао Шашића, а власништво је Крајчиновића. Друго место у овом надметању освојио је Silver Pepper са Гнесијем, власништво Алмина Алића, а трећи је био Turn me on са Конкољем.

Фото: "Глас Подриња"


„Џокеј клуб“ звала се четврта трка овог дана, категорије један, за трогоде коње на 1.350 метара. Први кроз циљ прошао је Legionar са Конкољем, власништво Ватића. Друго место припало је Almighty rave коју је јахао Мешетовић, а власништво је штале Салаш, док је треће место припало Wolfu са Станаревићем, власништво Миловановић-Станић.

У петој трци овог дана „Меморијал Момчило Мија Недић“, хандикап три за четворогоде и старије коње на 1.500 метара, победио је Krasnodar са Илићем из штале Маторчић. Други је био Poets Preem у чијем седлу је био Глоговац, власништво КК „РС“.

- Изузетно смо задовољни првим тркачким даном у овој сезони. Трудили смо се да све припремимо најбоље могуће. Стаза је добро сређена, падок такође, трибине које смо реновирали за прошлу сезону ће трајати годинама. Одзив публике је био одличан. Одржано је шест веома квалитетних трка у којима је учествовало више врхунских грла. Нека од њих су добро позната шабачкој публици, други млади ће бити носиоци неких наредних трка. После дуго година у Шапцу је једна дама, као џокеј, водила једног галопера до победе. То је наишло на одушевље публике и надамо се да ће младој Андреи овај тријумф бити подстрек да је и даље гледамо на шабачкој стази.

Фото: "Глас Подриња"


Надамо се да ће младој Андреи овај тријумф бити подстрек да је и даље гледамо на шабачкој стази


Поред припрема за сезону, морали смо да се боримо и са злонамерним гласинама. Ипак, наши суграђани су то знали да преопознају. Публика која је дошла у оволиком броју је и потврда нашег квалитетног рада. Трудићемо се да у наредним тркачким данима подижемо квалитет трка, како бисмо оправдали поверење Шапчана, рекао је директор коњиког клуба „Џокеј клуб Шабац“ др Александар Перановић.
Љ.Ђ. и М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa