Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ

Шест сениорских одличја

Спринт из Бадовинаца најуспешнији од три овдашња клуба. Укупно шест медаља, четири сребрне и две бронзане. Наступило близу 300 такмичара.
М. Чајић – АК Спринт (фото: Српски атлетски савез – фб страна)


Атлетика нашег краја заслужила је шест одличја на Првенству Србије у атлетици за сениоре организованом на атлетском стадиону у Крушевцу. Наступило је 272 такмичара. Три клуба из Шапца, односно Бадовинаца имали су своје представнике у Крушевцу.

Два рекорда
Највећа постигнућа у Крушевцу, када су у питању рекорди остварили су Ангелина Топић, скакачица увис која је прескочивши 196 цм поставила нови сениорски рекорд, изједначила светски рекорд до 18 година и постигла најбољи резултат ове сезоне у свету. Чланица је екипе Топ џамп, а тренер је њен отац, чувено име, Драгутин Топић. Још један рекорд је поставио Бошко Кијановић (ОАК Београд) на 200 метара где је са 20,70 превазишао до сада најбољи резултат у Србији постављен још 1984.


Најуспешнији од три био је бадовиначки “Спринт”, чији представници су освојили четири одличја. Милан Чајић је донео две медаље. Освојио је сребро у скоку мотком са висином од 3 метра и 80 центиметара, док је бронзано одличје освојио у трци 110 метара са препонама у времену 17.76. Степеницу изнад Чајића на постољу препонаша био је Јован Чанак, члан Војводине, док је шампионско звање заслужио Лука Трговчевић, представник Омладинског атлетског клуба Београд. Шампион у скоку мотком постао је члан Војводине Ђорђе Мијаиловић. Осим у дисциплинама где је досегао победничко постоље, Чајић се одлично борио и међу спринтерима на 100 метара, односно у бацању диска, дисциплинама које му нису примарне. Несумњиво да би освојио Чајић још неко одличје да је, како је првобитно планирано, организовано и Првенство у вишебојима.

Н. Росић – АК Спринт (фото: Српски атлетски савез – фб страна)


Екипи из Бадовинаца медаљу је донео Никола Расић, вицешампион Србије у бацању копља. Сребро је донео хитац од 62 метра и 60 центиметара. Росић је до старта био упитан за наступ због недавне повреде. Бољи од њега био је само Ведран Самац (Сирмиум). Бронзу је освојио Никола Брековић (К. Митровица). У ходању на 5.000 метара Душан Благојевић из бадовиначког Спринта је освојио бронзану медаљу уз време од 28 минута и 27 секунди. Шампион је млади Јован Делчев, ходач екипе Пирот, док је сребро освојио бивши олимпијац Предраг Филиповић (Власотинце) коме је ово била и последња трка у каријери.

М. Познановић – АШК Темпо (фото: Српски атлетски савез – фб страна)


Милица Познановић, чланица АШК Темпа донела је себи и свом клубу сребро у бацању диска. Била је близу личног рекорда, а хитац од 45,63 метра био је други најбољи на националном шампионату. Улогу фаворита оправдала је некадашња олимпијка Драгана Томашевић (Сирмиум), бронзу је заслужила Мирјана Дасовић (Сирмиум).

Ж. Тодоровић – АК Цер (фото: Српски атлетски савез – фб страна)


Жељко Тодоровић, члан екипе “Цер” наставио је низ медаља у дисциплини 3.000 метара стипл. До самог краја је био у борби за титулу, а на крају је освојио другу позицију у времену 09:49,53. Трку је окончао иза Милоша Милосављевића, искусног такмичара Кошутњака, а бронзу Трепчи из Косовске Митровице донео је Саша Миљковић.

Д. Благојевић – АК Спринт (Српски атлетски савез – фб страна)


Према првобитном календару, Првенство Србије за вишебојце је требало да буде истовремено као и Првенство за сениоре у вишебојима, али је надметање вишебојаца одложено до даљњег, а нови термин ће бити накнадно одређен.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa