Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Утисци првих посетилаца на почетку купалишне сезоне

Петнаестак минута пре 10 сати, када је у уторак и званично почела сезона купања на отвореним базенима у Шапцу, први посетиоци већ су пристизали нестрпљиви да потраже освежење по још једном врелом дану.

Своје улазнице први су добили другови Матија Бошковић и Михаило Савић. Летњи распуст до сада су проводили на затвореном базену, али су отворени са нестрпљењем ишчекивали.
-Одлично изгледа, долазили смо редовно на затворени, али је отворени много боље решење за лето. Искористићемо сваки леп дан да се купамо у олимпијском базену. Будући да смо добри пливачи, ту ћемо највише времена проводити- поручили су они.

Прве улазнице за Матију и Михаила, Фото: "Глас Подриња"


Након њих, држећи за руке унуке Наталију и Ану, стигла је Славица Перић, која није крила одушевљење што је град коначно добио прави простор за летње опуштање на отвореном.
-Радујем се што ћемо у Шапцу коначно имати где да потражимо спас од летњих врућина. Било нам је потребно, и нама одраслима, а и деци, која такође нису имала где да иду, да квалитетно проведемо време. Долазићемо сваки дан, следећи пут са децом из комшилука, а кад стигну и други унучићи, и њих ћу радо доводити- истакла је Славица.

Фото: "Глас Подриња"


Гордана Јовановић, професорка на Одсеку за медицинске и пословно- технолошке студије Академије струковних студија, која је међу првима запливала у олимпијском базену, сматра да ће то бити право место за рекреацију.
-Дошла сам први дан да видим како све изгледа. Драго ми је да смо добили овакав објекат у Шапцу, с обзиром на величину града, мислим да је пун погодак. Ово је право место за летње активности љубитеља пливања као што сам ја. Имају и базени за малу децу, тако да ће бити за сваког понешто- навела је Гордана.

Фото: "Глас Подриња"


Цене улазница за децу од шест до 12 година су 200, за одрасле 350, док је породична 800 динара. За млађе од шест година улаз је бесплатан


Олимпијски базен је димензија 25x50 метара и дубине два метра и намењен је искусним пливачима, средњи 15x25 метара и дубине метар, док је мали обима 12 метара и дубине 0,4 метара и искључиво за децу до седам година, а одраслима је дозвољен улаз само као њиховој пратњи.

Фото: "Глас Подриња"


-На свим деловима базена јасно су истакнута правила понашања, а нека од њих су да је забрањено трчање, гурање у воду и око базена, скакање и потапање. Није дозвољена ни употреба реквизита, стаклене амбалаже, као и уношење хране и пића. Туширање пре уласка у воду је обавезно, као и коришћење адекватне опреме за купање- објаснила је спасилац Марија Малетић и додала да о безбедности купача брину спасиоци са вишегодишњим искуством, по шесторо у две смене.

Фото: "Глас Подриња"


Посетиоцима су на располагању тушеви и кабине за пресвлачење, као и лежаљке, сточићи и сунцобрани. Квалитет воде провераваће се на дневном нивоу. Радно време је 10 до 19 сати. Цене улазница за децу од шест до 12 година су 200, за одрасле 350, док је породична 800 динара. За млађе од шест година улаз је бесплатан. Треба напоменути и да ће за време трајања купалишне сезоне на отвореним базенима затворени базен за грађанство радити само у јутарњем термину, радним данима од 7 до 9 сати.

Фото: "Глас Подриња"


Суграђани који су били редовни посетиоци Београда потврдили су да је боље него на „Ташу“, те да ће одласке до престоничког заменити одласцима на отворени шабачки базен.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa