Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Победници турнира 2022 (фото: ТК Младост Прњавор)

Победници турнира 2022 (фото: ТК Младост Прњавор)

ТЕНИС: ДЕСЕТИ ПРЊАВОР ОПЕН

Триплета за Стефана Павловића

Десети Прњавор опен на теренима „Новак Ђоковић“ у Мачванском Прњавору окупио је такмичаре у четири категорије, мушки и женски сингла, односно дубла у обе конкуренције. У категорији дублова до 12 година друго место освојиле су Теодора Веселиновић и Сара Јаковљевић, а шампиони турнира су Стефан Павловић и Теодора Вујиновић који су уједно и најмлађи шампиони у овој категорији у историји турнира. У јуниорском дублу са четири године старијом генерацијом друго место освојио је пар Стефан Павловић и Теодора Вујиновић који су уједно и најмлађи финалисти у историји турнира у овој категорији. Шампиони јуниорског дубла су Миа Пушкаревић и Теодора Павловић које су одбраниле титулу прошлогодишњег шампиона. Турнир у синглу је обележен са много узбудљивих мечева. У женском синглу вицешампионка турнира је Теодора Павловић, Шампионка турнира је Миа Пушкаревић која је одбранила титулу и освојила два пута узастопно турнир.

У мушкој конкуренцији на овогодишњем турниру Стефану Павловић је успео нешто што никоме раније није. Освојио је триплу круну: прво место у дублу до 12 година, друго место у дублу на јуниорском турниру против четири године старијих играча и најмлађи сингл шампион у историји турнира са само 11 година, док је друго место сингл мушког турнира заузео Максимилијан Пушкаревић који је приказао одличан тенис током турнира у елиминисао неке од фаворита. Теодора Вујиновић са само 12 година успела је да се пласира у полуфинале јуниорског турнира и пружи сјајну партију против три године старије Мие Пушкаревић. Главни судија више од 40 мечева био је Димитрије Кулезић који је био беспрекоран.

-Прњавор опен има традицију дугу десет година и на њему је од 2007 године па до сада учествовало преко 200 играча. Ове године приход од продаје улазница дониран је у хуманитарне сврхе. Велики изазов је, али и велика част организовати овакав спортски догађај који је трајао седам дана и сваки турнир је нешто ново и прелепо – истиче директорка Турнира Мартина Павловић.
Сваки турнир је нови задатак за клуб да посетиоци задовољни напусте травнати терен у овом мачванском месту, једини у Србији.

-Захваљујем се прво играчима који су свакодневно играли на високој температури, самим тим што се баве спортом и време проводе на спортским теренима за мене су шампиони, захвалност спонзорима и људима добре воље који су подржали турнир као и људима у организацији, као и публици која је издвојила време да подржи овакав један догађај. Наш турнир називају и српски Вимблдон, што је обавеза да се надимак по узору на највећи турнир оправда - истакао је први човек клуба Дејан Васић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa