Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Тежак првенствени распоред за Шапчане

Тежак првенствени распоред за Шапчане

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дерби одмах на старту

Прво коло против Звезде. Валис први противник у Шапцу. Дерби кола у низу крајем године. Шест најбољих у једну, преостали у другу групу
Већ у првом колу нове сезоне Супер лиге екипу Шапца очекује велики дерби. У среду, 12. октобра Шапчани ће гостовати Црвеној Звезди, једном од фаворита из сенке за титулу. Обе екипе ће у меч ући након наступа на првом турниру Регионалне лиге.

Друго коло доноси меч против познатог ривала, ваљевског Валиса, против кога су Шапчани играли у баражу за опстанак у Регионалној лиги претходне сезоне. Нови пут у Београд предвиђен је у трећем колу када „чивијаши“ играју против новог члана Супер лиге и практично другог тима Новог Београда, екипе Новобеоградски вукови. Тренутно нешто лакши делују дуели против Пролетера у Зрењанину (4. коло) и Војводине (5. коло), а потом долазе на ред три дерби кола. Партизан у Београду, Нови Београд у Шапцу и гостовање Радничком у Крагујевцу. Последњи меч у полусезони је утакмица на Градском базену против нишког Наиса.

Наис на мала врата
Познати нишки ватерполо клуб је претходне сезоне у баражу против Ваљева елиминисан из Супер лиге. Ипак, остао је у највишем рангу после одустајања управо Ваљева од елите услед финансијских проблема. Једина измена у односу на сезону раније је НБГ вукови уместо Земуна.


-Имамо добру екипу, на неким позицијама конкуренцију од три, четири играча и то је увек добро. Волели би да поново изненадимо многе, а могу да гарантујем да нећемо страховати од било којег ривала. Уз Нови Београд и Раднички, чији су буџети значајно већи, међу фавортима, осим нас су ту појачана Звезда и иако многи Партизан сматрају недовољно конкурентним, убрајам и њих. Довели су два хрватска интернационалца, задржали младе играче, имају јаку школу и свако ко их потцени биће у проблему – истакао је капитен ВК Шабац Никола Марковић.

Као и претходне сезоне, шест најбољих екипа после девет кола пласираће се у јачу групу, четири преостале у групу за опстанак. Шест најбољих ће одиграти међусобно још по један дуел, овај пут на базену госта у првом делу и кроз међусобна сучељавања одредити распоред пред плеј оф од првог до шестог места. У слабијој групи предвиђене су утакмице по истом принципу, при чему две најбоље екипе улазе у плеј оф са позиција седам и осам, претпоследњи клуб игра бараж за опстанак, док ће последњепласирани директно у Прву А лигу.0
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa