Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

ЕВРОПСКА УНИЈА ПОДРЖАВА СТАНОВАЊЕ И АКТИВНУ ИНКЛУЗИЈУ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА У ЉУБОВИЈИ СА 600.000 ЕВРА

Бољи живот за све грађане

Ово је једна од активности пројекта “Бољи живот за све грађане Љубовије”, који спроводи општина Љубовија заједно са Центром за социјални рад Љубовија и Удружењем жена “Вила”, уз финансијску подршку Европске уније од 600.000 евра, намењених за подршку становању и мере активне инклузије 23 породице. Овај пројекат обухвата изградњу 14 стамбених јединица, реконструкцију девет кућа, уз пружање подршке активној инклузији за осетљиве друштвене групе: особе са инвалидитетом, припаднике ромске националне мањине и жене жртве породичног насиља
У оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији“ (EU SHAI), 27 корисника у Љубовији добило је лаптоп и таблет рачунаре, шиваће машине и пољопривредну опрему који ће им помоћи у образовању, унапређењу запошљивости, проналажењу посла и самозапошљавању, наводи се у саопштењу Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).

Ово је једна од активности пројекта “Бољи живот за све грађане Љубовије”, који спроводи општина Љубовија заједно са Центром за социјални рад Љубовија и Удружењем жена “Вила”, уз финансијску подршку Европске уније од 600.000 евра, намењених за подршку становању и мере активне инклузије 23 породице. Овај пројекат обухвата изградњу 14 стамбених јединица, реконструкцију девет кућа, уз пружање подршке активној инклузији за осетљиве друштвене групе: особе са инвалидитетом, припаднике ромске националне мањине и жене жртве породичног насиља.

“Срећан сам што ћемо заједно са пријатељима из Европске уније, кроз овај пројекат омогућити бољи живот за грађане Љубовије из осетљивих група. Осим стамбених решења, омогућили смо и опрему за рад, која ће допринети њиховом укључивању у заједницу, тако да и по завршетку пројекта могу да обезбеде себи средства за живот”, рекао је председник општине Љубовија Милан Јовановић.

Корисничке породице одабране су у складу са критеријумима два јавна позива општине Љубовија, а свака од њих, осим подршке становању, добија и подршку кроз различите мере активног укључивања у складу са процењеним потребама.

ljubovija.info


Изградња 14 стамбених јединица у насељу Узовница приводи се крају, док је у току и реконструкција девет кућа, а радове су данас обишли председник Општине Љубовија Милан Јовановић и шефица I сектора операција Делегације Европске уније у Републици Србији Елвира Мариа Ангуло Родригез.

“Кроз овај пројекат пружамо подршку социјалном становању и активној инклузији за најрањивије групе, које ће моћи лакше да се запосле и образују уз опрему коју су добиле. Надам се да ћу ускоро поново доћи у Љубовију и присуствовати усељењу породица у њихове нове домове”, изјавила је Елвира Ангуло.
Програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”, финансира Европска унија са 27 милиона евра, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) у партнерству са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у сарадњи са Министарством за европске интеграције.
ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa