Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
За живот и осмех
ДВЕ АКЦИЈЕ У ОКВИРУ КОЦЕЉЕВАЧКОГ САЈМА ЗИМНИЦЕ

За живот и осмех

У оквиру манифестације “Фестивал зимнице” Црвени крст у Коцељеви организоваће акције добровољног давања крви.

У овој организацији напомињу да су изражене несташице крви те да ће прикупљање најдрагоценије течности трајати како у петак, тако и у суботу у времену од 9-15 часова у клубу “Циглана” у непосредној близини парка.

-Несташица крви је и даље присутна у свим болницама у земљи и зато позивамо грађане да се одазову у што већем броју, да помогну, да и овом приликом покажу своју хуманост, како би обезбедили довољне количине крви за лечење наших суграђана. Актуелна епидемиолошке прилике у великој мери компликују ситуацију и неповољно утиче на прикупљање крви. Зато је важно да се давање не одлаже већ да свако ко се осећа добро искористи прилику да буде добровољни давалац- апеловао је секретар коцељевачког Црвеног крста Милан Глумац.

Он је подсетио да давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, од 18-65 година, код које се лекарским прегледом у току акције утврди да давање крви неће угрозити ни даваоца нити примаоца.

-За све учеснике акције припремљен је мали знак пажње, поклон мајица, а најлепши дар је сигурно пријатан осећај да сте некоме помогли и вратили осмех на његово лице- закључио је Глумац.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa